Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛИЦЕ

Имате проблем са ПЕГАМА и ФЛЕКАМА? Решите га са домаћим препаратима од ОВИХ намирница

Направите природне препарате који су делотворнији од крема.

1621426929_redhead-4541897_1920.jpg
фото: Пиксабеј
Oglas

Уколико вас мучи неуједначен тен и лице прекривено пегама или флекама од сунца, направите природне препарате од намирница које имате у кухињи.

Овакви домаће препарати имају већу количину активних састојака, па су самим тим и ефикаснији.

Прочитајте још: Данас поједите јабуке, а од љуски за две недеље можете добити јабуково сирће

Познато је да јабуково сирће не служи само за салату, већ је делотворно и када је нега лица у питању. На једну кашику јабуковог сирћета додајте и кашичицу меда, и промешајте.

Смесу нанесите на пеге, оставите да стоји 20 минута, па исперите водом.

За боље резултате понављајте овај поступак сваког дана.

Фото: Пиксабеј

Поред сирћета, сода бикарбона и рицинусово уље такође могу посветлети флеке и пеге на лицу.

Помешајте две капи рицинусовог уља са прстохватом седе бикарбоне, па нанесите на жељена места. Можете оставити да одстоји и до сат времена. Овај третман понављајте два пута на дан.

Сода бикарбона је добра за пилинг лица, јер уклања мртве и тамне ћелије, док је рицинусово уље идеално за избељивање пега на лицу.

Прочитајте још: 5 ЗАНИМЉИВИХ и ефикасних кућних лекова за природно уклањање ожиљака од бубуљица

Ако желите да се решите пега, немојте бацати коре од банане, већ их употребите као природан начин за уклањање пега са лица. Кора банане садржи глуконолактон, једињење које је одлично за избељивање коже.

Унутрашњошћу коре трљајте лице минут, два, потом оставите 20 минута да делује пре него што исперете.

Радите ово једном дневно.

Фото: Пиксабеј

Најједноставнији начин како да уклоните тамне флеке или пеге са лица је коришћењем лимуновог сока. Исцеђен сок до лимуна нанесите ватом на лице и оставите да делује 15 минута, па исперите.

Лимун је познат по томе да има избељујућа својства.

Нек вам ово постане свакодневна рутина.

Прочитајте још: И ви додајете ЛИМУН у ЧАЈ? Тако озбиљно можете НАШКОДИТИ свом здрављу, а ево и зашто

Корен сладића садржи глабридин, чија је улога да успори производњу тирозиназе и тиме спречи претерану продукцију меланина.

У комбинацији са јојоба уљем, корен сладића делује најбоље.

Помешајте пола кашичице екстракта корена сладића са 4 кашичице јојобиног уља. Једном дневно, сипајте на вату и нанесите на пеге. Оставите 45 минута да делује, па исперите.

Ову мешавину чувајте у стакленој бочици, и понављајте третман сваки дан док се не решите пега на лицу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas