· · Коментари: 0
природа

Истраживања о ЗЕЛЕНОМ ЧАЈУ: Колико шољи дневно је довољно

Дужи низ година, присталице здравог начина живота тврде да је зелени чај тај који има многа корисна својства.

1607438388_Depositphotos_40984715_s-2019-1-.jpg
Фото: Депосит

Једно од њих је да убрзава метаболизам и, као резултат тога, помаже у губитку килограма. Али да ли је заиста тако?

Разлика између зеленог и, на пример, црног чаја није само у укусу. Током производње црног чаја, листовима је дозвољено да оксидишу, елиминишући многе здравствене користи биљке. Листови зеленог чаја нису оксидисани, па садрже висок ниво микронутријената који садрже антиоксиданте познате као полифеноли.

Прочитајте још: Имају невероватну моћ: Зашто треба да уврстимо РОТКВИЦЕ у исхрану

Обављена је огромна количина истраживања која су посвећена својствима зеленог чаја, укључујући његову способност да убрза метаболизам. Они показују да зелени чај у ствари може имати благи ефекат сагоревања масти. То је због високог нивоа катехина, који су снажни антиоксиданти и промовишу губитак тежине помоћу термогенезе, телесног процеса производње топлоте. Такође садржи кофеин за који је доказано да поспешује оксидацију липида, што доводи до сагоревања масних ћелија.

Прочитајте још: Четири природне намирнице за лечење АФТИ

Према истраживањима, вреди пити 2-4 шоље зеленог чаја дневно. Требало би га пити без млека и шећера, јер се испоставило да је без калорија и може бити добра алтернатива нездравим пићима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.