Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 ПРОИЗВОДА КОЈИ СУЗБИЈАЈУ ГЛАД: Ако желите да смршате, нека део ваше исхране буду намирнице које смањују апетит

Ако имате утисак да се никако не можете најести, представљамо вам 5 намирница које се успешно боре против великог апетита

1712321965_shutterstock_627075779.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Уколико сте на дијети и муку мучите са осећајем глади, предлажемо да конузумирате што више ових намирница које ће заварати ваш стомак. Временом ћете се "пребацити" на исхрану коју диктира дијета, а глад нећете осећати.

Ово су природне намирнице које потискују глад:

1. Вода

Сигурно сте више пута чули да је боље започети дан чашом воде. Прво, помаже у спречавању дехидрације, а друго, у смањење апетит. Такође је корисно попити чашу воде пре сваког оброка. Ако треба да смирите грчеве у стомаку, боље је пити минералну воду.

2. Цимет

Овај зачин не само да потискује глад, вец́ помаже у чишц́ењу желуца, снижава шец́ер у крви и убрзава процес мршављења. Ако додате мало цимета у чај или кафу добићете занимљив укус, а осетићете и огромне здравствене предности.

3. Зелени чај

Ово пиће садржи пуно корисних антиоксиданата и полифенола. Зелени чај је обавезан за оне који су на дијети и покушавају да изгубе тежину, резултат ц́е бити невероватн.

4. Чиа семенке

Садрже доста растворљивих дијететских влакана, као и омега-3 масних киселина. Покушајте да ставите неколико семенки у чашу воде и у року од пола сата течност ц́е постати желатинаста и може се користити за прављење одличних пудинга, додавајући јогурт и воће.

5. Кафа

Неки људи мисле да кофеин потискује глад, али студије показују да антиоксиданси обављају ову функцију. Кофеин једноставно растворен у води не смањује глад онолико колико може кафа без кофеина. Природна кафа је здраво пиц́е и нема разлога да је потпуно избаците. Поред тога, кофеин садржан у кафи убрзава метаболичке процесе, што доприноси ефикаснијем сагоревању масти.

Стилл 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas