Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Много је разлога зашто би требало чешће да користите ЛАНЕНО УЉЕ: Ефикасан у чишћењу крвних судова и процеса мршављења

Ланено уље обилује корисним састојцима

1681717910_shutterstock_264795578.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Највероватније сте о предностима ланеног уља чули више пута, али ретко сте на то обраћали пажњу. Оно се нашироко примењује у медицини и козметологији, али га обичан човек веома ретко користи. А требало би.

Ланено уље поседује толика важна, и за здравље корисна својства, те је врло смислено користити га свакодневно, целог живот.

Вредност овог уља за људски организам условљена је његовим богатим саставом, како масних киселина, тако и макро и микроелемената. По садржају омега-3 масних киселина оно је богатије од рибљег уља 3 пута. Тако да, за оне који не воле рибу, ово уље је право откриће.

Обично, као превентива, ланено уље се конзумира на празан стомак, односно 20-30 минута пре првог оброка. Довољно је узимати само 1-2 супене кашике.

Корист ланеног уља за организам:

За мршављење

Олеинска киселина омега-9, линолна киселина омега-6, алфа-линоленска киселина омега-3 – ефикасни су активатори за мршављење. Зато, сви који имају проблем са сувишним килограмима, треба да обрате пажњу на овај производ. Њега можете додавати у јогурте или салате, или конзумирати као самосталан производ.

За кардиоваскуларни систем

Ланено уље штити од болести кардиоваскуларног система, нормализује крвни притисак, снижава ниво холестерола у крви, а такође, побољшава здравље и еластичност крвних судова.

За женско здравље

Присуство лигнина у овом уљу, делује на активирање нормалног баланса хормона у организму. Захваљујући ланеном уљу, лакше се подносе менструални болови и менопауза.

За младост и лепоту

Ланено уље нормализује рад лојних жлезда. Такође, маске на бази овог уља, посједују подмлађујућа, хранљива и антибактеријска својства. Ланено уље је добро користити за трепавице и обрве, ефекат је много јачи него од рицинусовог уља.

Ако направите мешавину меда, уља и лимуна, добићете прави еликсир који подмлађује цео организам.

Да бисте видели позитиван резултат на свој организам, ланено уље треба користити не мање од 2 месеца, свакодневно (по 1-2 супене кашике).

Треба да знате:

Особе са редовном терапијом треба да се консултују са лекаром,  пре него што почну да узимају ланено уље:

Уколико пијете одређене лекове против згрушавања, свакако се посаветујте са лекаром.
Омега-3 масне киселине могу, такође, појачати потребу за лековима који снижавају ниво шећера у крви.
Код пацијената који пате од дијабетеса, могућ је поремећај због којег организам није способан да конвертује алфа-линоленску киселину у ЕПА и ДХА. За њих је боље да узимају омега-3 масне киселине из рибе и рибљег уља.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas