· · Komentari: 0

Mnogo je razloga zašto bi trebalo češće da koristite LANENO ULJE: Efikasan u čišćenju krvnih sudova i procesa mršavljenja

Laneno ulje obiluje korisnim sastojcima

1681717910_shutterstock_264795578.jpg
Foto: Shutterstock

Najverovatnije ste o prednostima lanenog ulja čuli više puta, ali retko ste na to obraćali pažnju. Ono se naširoko primenjuje u medicini i kozmetologiji, ali ga običan čovek veoma retko koristi. A trebalo bi.

Laneno ulje poseduje tolika važna, i za zdravlje korisna svojstva, te je vrlo smisleno koristiti ga svakodnevno, celog život.

Vrednost ovog ulja za ljudski organizam uslovljena je njegovim bogatim sastavom, kako masnih kiselina, tako i makro i mikroelemenata. Po sadržaju omega-3 masnih kiselina ono je bogatije od ribljeg ulja 3 puta. Tako da, za one koji ne vole ribu, ovo ulje je pravo otkriće.

Obično, kao preventiva, laneno ulje se konzumira na prazan stomak, odnosno 20-30 minuta pre prvog obroka. Dovoljno je uzimati samo 1-2 supene kašike.

Korist lanenog ulja za organizam:

Za mršavljenje

Oleinska kiselina omega-9, linolna kiselina omega-6, alfa-linolenska kiselina omega-3 – efikasni su aktivatori za mršavljenje. Zato, svi koji imaju problem sa suvišnim kilogramima, treba da obrate pažnju na ovaj proizvod. NJega možete dodavati u jogurte ili salate, ili konzumirati kao samostalan proizvod.

Za kardiovaskularni sistem

Laneno ulje štiti od bolesti kardiovaskularnog sistema, normalizuje krvni pritisak, snižava nivo holesterola u krvi, a takođe, poboljšava zdravlje i elastičnost krvnih sudova.

Za žensko zdravlje

Prisustvo lignina u ovom ulju, deluje na aktiviranje normalnog balansa hormona u organizmu. Zahvaljujući lanenom ulju, lakše se podnose menstrualni bolovi i menopauza.

Za mladost i lepotu

Laneno ulje normalizuje rad lojnih žlezda. Takođe, maske na bazi ovog ulja, posjeduju podmlađujuća, hranljiva i antibakterijska svojstva. Laneno ulje je dobro koristiti za trepavice i obrve, efekat je mnogo jači nego od ricinusovog ulja.

Ako napravite mešavinu meda, ulja i limuna, dobićete pravi eliksir koji podmlađuje ceo organizam.

Da biste videli pozitivan rezultat na svoj organizam, laneno ulje treba koristiti ne manje od 2 meseca, svakodnevno (po 1-2 supene kašike).

Treba da znate:

Osobe sa redovnom terapijom treba da se konsultuju sa lekarom,  pre nego što počnu da uzimaju laneno ulje:

Ukoliko pijete određene lekove protiv zgrušavanja, svakako se posavetujte sa lekarom.
Omega-3 masne kiseline mogu, takođe, pojačati potrebu za lekovima koji snižavaju nivo šećera u krvi.
Kod pacijenata koji pate od dijabetesa, moguć je poremećaj zbog kojeg organizam nije sposoban da konvertuje alfa-linolensku kiselinu u EPA i DHA. Za njih je bolje da uzimaju omega-3 masne kiseline iz ribe i ribljeg ulja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU