· · Коментари: 0

Може ублажити тегобе прехладе, кашља и болова у грлу: Сируп од урми има бројна благотворна дејства на организам (РЕЦЕПТ)

Покушајте да ублажите тегобе прехладе природним путем

1670839350_shutterstock_534357907.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Хладније време носи и учестлае прехладе које се углавном манифестују боловима у грлу, упорним кашљом и запушеним носем. Пре него што посегнете за лековима, покушајте проблем да ублажите на природан начин. Све што вам је потребно су урме.

Урме садрже калијум један од најважнијих минерала присутних у људском телу. Поред тога, садрже влакна, магнезијум, антиоксидансе, бакар и Б витамине.

Прочитајте још: Рецепт за напитак који УБРЗАВА МЕТАБОЛИЗАМ

Намирница је са снажнијим антипаразитским деловањем, урме на себе вежу, уништавају и из тела путем пробавног тракта износе паразите, квасце, плесан и друге гљивице, као и тешке метале, штетне бактерије, вирусе и друге отровне патогене.

Састојци:

  • 1 шољица урми
  • 2 шољице воде

Урме исеците на мање комаде, па их убаците у лонац са водом и оставите их потопљене пола сата. Потом, воду закувајте, а урме кувајте поклопљење на лаганијој ватри отприлике 20 до 30 минута.

Када се скувају, мало их охладите, па изблендајте. Да бисте добили сируп од урми без пулпе, процедите га.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.