Oglas
· · Komentari: 0
GUBITAK KILOGRAMA

Recept za napitak koji UBRZAVA METABOLIZAM

Ovaj koktel će vam pomoći da smršate i da se približite figuri iz snova.

1670366411_300d45ad6e2912c6c968.jpeg
Foto: Shutterstock
Oglas

Reč je o poznatom vitaminskom detoks koktel na bazi vode i citrusnog voća, đumbira i bilje. Među njegovim osobinama su: ispiranje toksina i toksina iz tela, neutralisanje agresivnog dejstva slobodnih radikala, stimulisanje metabolizma i razlaganje telesne masti. To jest, ne samo da leči, već i pomaže u smanjenju težine i smanjenju zapremine.

Važno je zapamtiti da takav koktel nije magična pilula, već dodatak dobro odabranoj ishrani i redovnim sportskim vežbama.

Pročitajte još: Koliko vremena nam je potrebno da se ZALJUBIMO? Istraživanje došlo do zanimljivih odgovora

Činjenica je da toksini u crevima ometaju normalnu apsorpciju hrane, izazivaju nadimanje, zatvor, probleme sa kožom i stalni umor. A tako ukusna detoksikacija ima blagi diuretički efekat, stabilizuje gastrointestinalni trakt i istovremeno pokreće proces sagorevanja masti.

Sastojci magičnog napitka

Limun

Voda sa limunom se smatra glavnim pomoćnikom u borbi protiv viška kilograma i celulita, kao i pojačivačem zdravlja koji jača imuni sistem, pa čak i podstiče zarastanje rana. A sve zbog visoke koncentracije vitamina C.

Recept za napitak
Sastojci:dva litra hladne negazirane vode;pola grejpfruta;jedna pomorandža;jedan krastavac;par krugova seckanog đumbira;dve stabljike sveže nane.Priprema: sve sastojke isecite na komadiće i stavite u flašu ili dekanter, pa prelijte vodom i ukrasite svežom nanom. Ostavite da se kuva preko noći u frižideru da voda upije vitamine, hranljive materije i enzime i gotovi ste. U leto možete dodati led ako želite. Inače, sastav ovog koktela može biti raznovrstan, nije ga potrebno striktno pratiti, ali treba zahtevati vodu sa jednim od agruma.

Grejpfrut

Ovo voće ne samo da osvežava, već se bori i protiv slobodnih radikala i pomaže u rešavanju problema sa varenjem. I opet, sve zahvaljujući visokoj koncentraciji vitamina C.

Pročitajte još: Pet znakova da ste pronašli SRODNU DUŠU: Psiholozi saglasni da su ovo jasni pokazatelji da ste upoznali ljubav svog života

Pomorandža

Osim što je ovaj citrus bogat vitaminom C, sadrži i flavonoid nobiletin. Prema studijama, ova supstanca pomaže u stabilizaciji težine i normalizaciji nivoa šećera u krvi.

Krastavac

Pored citrusa, koktelu se može dodati i krastavac, koji ima snažan efekat čišćenja. Osim toga, ovo povrće se smatra najdijetnijim: sadrži 95–97% vode, a samim tim i malo kalorija. Krastavac je takođe bogat vitaminima B, PP, C, magnezijumom, kalijumom, lako svarljivim jodom i vlaknima. Sve ove komponente deluju na uklanjanje toksina iz organizma, razbijaju višak holesterola na zidovima krvnih sudova, poboljšavaju crevnu mikrofloru i uopšte blagotvorno utiču na funkcionisanje celog gastrointestinalnog trakta.

Nana

Pročitajte još: Zašto dete ne treba da nosi jaknu kada je u AUTO-SEDIŠTU? Mnogi greše, a može da bude opasno

Pored toga što je ova čudotvorna biljka bogata vitaminima i vlaknima, ona takođe pruža dugotrajan osećaj sitosti i na taj način sprečava nastanak gladi. Nutricionisti savetuju umesto grickanja u obliku orašastih plodova ili čokolade, trenirajte da žvaćete grančicu sveže nane, koja takođe osvežava dah.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas