· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Напитак који треба пити пре кафе: Идеална комбинација за почетак дана

Ујутру уместо кафе много је боље попити нешто здраво

1611606810_Depositphotos_315118600_s-2019.jpg
Фото: депоситпхотос

Топла вода са лимуном и медом, одлична је комбинација за почетак јутра. Потребно је да у чашу топле воде са додате пола лимуна и једну кашичицу меда. Добро је промешајте и одмах попијте. Ова комбинација веома је добра за организам.

Прочитајте још: У овим ситуацијама никако не бисте смели да пијете кафу

Поспешује рад пробавног система

Лимун, мед и топла вода ће одмах пробудити ваш пробавни систем. Лимун стимулише јетру да производи више жучи и помаже пробавном систему да елиминише токсине. Мед има антибактеријско деловање и може ублажити инфекције које су присутне у телу. Такође ће поспешити елиминацију токсина из дигестивног система.

Фото: Пиxабаy

Чисти лимфни систем

Према водећим светским стручњацима, дехидрирани лимфни систем је један од водећих узрочника разних болести. Мањак воде и есенцијалних течности у лимфном систему могу изазвати умор, безвољност, затвор, потешкоће са спавањем, висок или низак крвни притисак, мањак концентрације и хроничан стрес. Предност овог напитка је да ће хидрирати цео лимфни систем и поспешити рад имуног система.

Овај напитак је одлично и готово тренутно решење за затвор. Стимулисаће црева, хидрирати их и помоћи у избацивању осушене столице. Све то ће олакшати обављање велике нужде, а ваш пробавни систем ће радити под мањим напором


Повећава ниво енергије и поспешује расположење
Овај напитак је одличан за уклањање умора и повећање нивоа енергије. Мед има способност да одмах подигне ниво енергије. Вода ће вам помоћи да очистите свој ум јер ће подстаћи циркулацију крви у мозгу, а лимун ће подстаћи рад пробавног система. Познато је да сам мирис лимуна делује опуштајуће и подиже ниво енергије.
 

Мед има одлично антибактеријско деловање, због чега успешно побеђује бројне инфекције. Када га помешате с лимуном и водом, добијете моћан диуретик. Овај напитак ће помоћи женама које пате од честих инфекција уринарног тракта


Поспешује здравље усне шупљине

Овај напитак ће одмах уклонити лош задах. Лимун ће помоћи у чишћењу усне шупљине и подстаћи стварање пљувачке. Мед ће уништити присутне бактерије, а вода ће помоћи у испирању усне шупљине. Ово је још један разлог да пијете топлу воду са лимуном и медом у јутарњим сатима, када је вашој усној шупљини освежење најпотребније.

Прочитајте још: Шака овог ОРАШАСТОГ ПЛОДА замениће све лекове против болова у глави

Поспешује мршављење

Лимун садржи пектин, врсту влакна који вас чини ситима и спречава настанак жудње за храном. Топла вода с лимуном и медом има алкално деловање, што је одлично за ваш желудац. Из разлога што подстиче рад метаболизма, овај напитак ће поспешити и потрошњу калорија, чак и у стању мировања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.