· · Коментари: 0
цитруси

Наранџе су много више од једног витамина: Шта нам нуди ово наранџасто воће?

Сада је идеално време да једемо наранџе.

1634910030_Depositphotos_13323172_S.jpg
Фото: Депосит

Имунитет и наранџе су две уско повезане теме, признате су као један од најбољих извора витамина Ц и нуде 70-100 процената дневне препоручене вредности овог витамина у само једној наранџи.

Оне пружају још много више од само једног витамина, а ово је савршено време да их једемо.

Здравствене предности наранџе

Наранџе помажу у спречавању болести и унапређују опште здравље. Осим витамина Ц, наранџе су такође одличан извор дијететских влакана, фолата и антиоксиданата. Храњиве материје у овом воћу подржавају имунолошки систем и нуде превентивни приступ укупном здрављу.

Прочитајте још: НАЈБОЉИ НАПИТАК ЗА ИЗБАЦИВАЊЕ ШЛАЈМА: Ослобађа вас накупљених бактерија и вируса у дисајним путевима (РЕЦЕПТ)

Одличне су за негу коже и раст ћелија

Наранџе подстичу обнављање здравља изнутра ка споља. Фолати подстичу раст ћелија, а витамин Ц помаже производњу колагена, који помаже зарастању рана, јача кожу и помаже кожи да задржи младалачки сјај.

Доступност током целе године

Једна од главних предности овог воћа је то што је доступно током целе године. За оне који желе да повећају унос витамина Ц стално су присутне.



 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.