· · Komentari: 0
citrusi

Narandže su mnogo više od jednog vitamina: Šta nam nudi ovo narandžasto voće?

Sada je idealno vreme da jedemo narandže.

1634910030_Depositphotos_13323172_S.jpg
Foto: Deposit

Imunitet i narandže su dve usko povezane teme, priznate su kao jedan od najboljih izvora vitamina C i nude 70-100 procenata dnevne preporučene vrednosti ovog vitamina u samo jednoj narandži.

One pružaju još mnogo više od samo jednog vitamina, a ovo je savršeno vreme da ih jedemo.

Zdravstvene prednosti narandže

Narandže pomažu u sprečavanju bolesti i unapređuju opšte zdravlje. Osim vitamina C, narandže su takođe odličan izvor dijetetskih vlakana, folata i antioksidanata. Hranjive materije u ovom voću podržavaju imunološki sistem i nude preventivni pristup ukupnom zdravlju.

Pročitajte još: NAJBOLJI NAPITAK ZA IZBACIVANJE ŠLAJMA: Oslobađa vas nakupljenih bakterija i virusa u disajnim putevima (RECEPT)

Odlične su za negu kože i rast ćelija

Narandže podstiču obnavljanje zdravlja iznutra ka spolja. Folati podstiču rast ćelija, a vitamin C pomaže proizvodnju kolagena, koji pomaže zarastanju rana, jača kožu i pomaže koži da zadrži mladalački sjaj.

Dostupnost tokom cele godine

Jedna od glavnih prednosti ovog voća je to što je dostupno tokom cele godine. Za one koji žele da povećaju unos vitamina C stalno su prisutne.



 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.