Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
лековити чајеви

Пет чајева који помажу код артритиса и болова у коленима! Делују противупално на тело и обуздавају симптоме болести!

Артритис је врло болна и онеспособљавајућа болест или поремећај који погађа милионе мушкараца, жена и деце.

1624176801_tea-3581131_1920.jpg
Oglas

Ако патите од артритиса, то вам може много отежати живот и ограничити активности које можете радити.

Ови кућни лекови могу помоћи у лечењу различитих врста артритиса, укључујући гихт, и бол и укоченост који они узрокују.

Артритис често долази са болом који може да траје цео живот и може учинити немогућим обављање неких најједноставнијих, свакодневних задатака. На пример, и устајање из кревета може бити најтежи задатак, ако су вам зглобови укочени и у боловима.

Резултати истраживања показују да куркума може бити подједнако ефикасна као ибупрофен у лечењу артрозе колена.

Прочитајте још: МЕД ОД БОРОВИХ ИГЛИЦА - традиционалан рецепт: Пуне су витамина Ц, подижу имунитет и ослобађају вас упорног кашља! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Чајеви који помажу код артритиса

Чај од куркуме

Чај од куркуме је укусно и здраво пиће направљено од свежег или сушеног корена куркуме. У традиционалној индијској и кинеској медицини користи се за лечење различитих стања хиљадама година.

Активни састојак куркуме је куркумин. То је једињење које делује антиоксидативно и противупално на тело.

Научне студије закључују да куркума има читав низ здравствених благодати и може бити потенцијални природни третман за артритис и бол.

Чај од ђумбира

Чај од ђумбира је једноставан за припрему и пун је противупалних и аналгетичких својстава која могу помоћи код хроничних болова и упала артритиса.

Резултати истраживања за куркуму
Резултати студије објављени у научном часопису, сугеришу да антиинфламаторне и антиоксидативне активности куркумина могу помоћи у регулисању количине упале коју имуни систем ствара. Анализе показују обећавајуће резултате у коришћењу куркуме за ублажавање симптома артритиса. Даље, куркумин показује минималне нежељене ефекте и може бити једнако ефикасан као ибупрофен за лечење артрозе колена.

Шоља чаја од ђумбира направљена од вреле воде и нарибаног свежег ђумбира, врећице чаја или екстракта ђумбира има многе лековите предности.

Чај од шипка

Чај од шипка има непогрешив нежни цветни укус и богат је витаминима, минералима и фитохемикалијама. Направљен је од плода дивље руже зване Rosa canina.
Овај чај се традиционално користи за лечење инфекција бешике, дијареје и дијабетеса.

Сада студије показују да вам може помоћи да обуздате симптоме артритиса.

Чај од коре врбе садржи салицин и понекад се назива "природним аспирином."

Чај од коре врбе

Потенцијал за ублажавања болова које има кора врбе је разлог зашто је различите културе традиционално користе за уобичајене болести као што су главобоља и менструални грчеви.

Уживајте у врућој шољи чаја направљеног од сушене коре врбе, тамне бордо боје. Овај чај је природна алтернатива лековима за смањење болова.

Кора врбе садржи салицин и понекад се назива „природним аспирином“.

Прочитајте још: Семе МЛАДЕ КОПРИВЕ диже из мртвих: Пуцаћете од енергије и либида! (РЕЦЕПТ/ФОТО)

Тамјан / чај од босвелије

И на крају, један од најбољих биљних чајева за артритис је чај од тамјана.

У питању је ароматична смола направљена од дрвета Boswellia serrata. Овај индијски ајурведски лек користи се за многе болести попут астме и функције црева.

Даље, може помоћи у смањењу болова и упала изазваних остеоартритисом и реуматоидним артритисом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas