Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЧАЈ од ова 3 састојка ЧИНИ ЧУДА: Ојачаће имунитет, смириће упале и вратиће вам потребну енергију (РЕЦЕПТ)

Уколико вам је метаболизан ослабљен, ово је чај који би требало да конзумирате

1661434357_ginger-gb7c3b73f5_1920.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

ромене годишњих доба и велике осцилације температуре ваздуха увек са собом носе пад имунитета. Иако смо од почетка јесени далеко, није рано да се озбиљно позабавимо својим здрављем. Лекови из природе су увек добродошли, а један од савезника доброг здравља је ђумбир.

Овај моћан антиоксиданс побољшава функцију јетре и одличан је за детоксикацију организма. Бројне су благодети ђумбира на здравље: побољшава пробаву, смањује надутост и упалне процесе у организму, уклања токсине из плућа због чега се посебно препоручује (бившим) пушачима и прави је "бустер" имунитета. Ђумбир може да се користи као зачин, али најчешће се од њега прави чај.

Прочитајте још: Чува срце и убрзава метаболизам: Ево због чега је добро бити чашу ЈЕЧМЕНЕ ВОДЕ

Ако конзумирате чај од ова три састојка увече пре спавања помоц́и ц́е да се тело очисти од токсина. У литар кључале воде додати ђумбир исецкан на комаде (комад од око 5 цм) и кувати 5 минута, па додати 1/2 кашичице куркуме у праху и кувати још неколико минута. Оставите да одстоји, процедите, зачините соком од једног лимуна и медом по жељи и пијуцкајте током дана.

Ипак, морате бити опрезни са конзумацијом ђумбира. Активна једињења која пружају здравствене предности могу да изазову иритацију уста и грла када се узима превише ђумбира. 

Фото: Пеxелс

За шта је добар чај од ђумбира?

побољшава циркулацију

ублажава мучнину

смирује кашаљ

смањује упалне процесе у организму

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas