Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Предности СОКА ОД ЈАГОДЕ по здравље: 7 НЕВЕРОВАТНИХ користи за ваш организам

Савршено воће за допуну здраве исхране

1652773840_boba-jaglicic-em8P_aV_fj8-unsplash.jpg
Фото: Unsplash
Oglas

Много је добробити које могу да се добију конзумирањем једног од најпожељнијег воћа за све оне који желе здрав живот кроз здраву исхрану.

Предности сокова за наше здравље

Између посла, породичног живота и обавеза које преузимамо, наши животи пролазе великом брзином, што често значи да превиђамо важност бриге о себи и здравог живота. Избалансирана исхрана нам помаже да спречимо појаву одређених болести и ту сокови могу постати одлични савезници у избегавању будућих компликација по здравље.

Прочитајте још: Мелем за ваше БУБРЕГЕ и ПРОСТАТУ: Медвеђе грожђе управо цвета широм Србије и треба да га има свака кућа

Свако воће има одређене компоненте које су витални извор за наше тело и све више људи их претвара у идеалну храну за све чланове своје породице, због њихових хидратантних, хранљивих и енергетских карактеристика. С друге стране, воћни сокови не садрже масти и обезбеђују једноставне шећере, богати су минералима, а поред тога садрже витамине који јачају наш имуни систем.

Фото: Пиксабеј

Јагода, благословено воће

Тај укус између слатког и горког који јагода има, постао је један од омиљених плодова оних који траже природнију исхрану. Али поред свог укусног изгледа, свакодневно пијење сока од јагоде има много користи за наше здравље. Ево неких од њих:

1. Због садржаја витамина Е и природних шећера, његова конзумација погодује развоју неурона.

2. Помаже у одржавању оптималног нивоа шећера у крви.

3. Конзумација јагода користи здрављу наших очију.

4. Због фитонутријената који се налазе у саставу јагода, њихов сок може помоћи у превенцији инфламаторних болести као што су астма или артритис.

5. Конзумација јагода у соку погодује добром варењу. одржавање црева здравим. Антиоксиданси садржани у овом воћу помажу у апсорпцији хранљивих материја, а влакна су кључна за регулисање варења.

6. Сок од јагоде, који је извор мангана, гвожђа и бакра, препоручује се за побољшање густине костију и мишића. Поред тога, помаже у побољшању циркулације и спречавању остеопорозе.

7. Неки чланци о исхрани саветују да пијете сок од јагоде како бисте кожу заштитили захваљујући својим антиоксидансима.

Прочитајте још: БЕРИТЕ ЦВЕТОВЕ БАГРЕМА! Помаже код МНОГИХ БОЉКИ и јача имунитет, а палачинкама даје НЕВЕРОВАТАН укус

У закључку, сок од јагоде постаје додатак одржавању нашег здравља у веома добром стању, омогућавајући нам да одржавамо праву тежину, без бриге о дебљању, док се здраво хранимо.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas