Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

БЕРИТЕ ЦВЕТОВЕ БАГРЕМА! Помаже код МНОГИХ БОЉКИ и јача имунитет, а палачинкама даје НЕВЕРОВАТАН укус

Цвет багрема који је у изобиљу у ово доба године требало би да сачувате за зиму. Помаже код бројних здравствених проблема, а најефикаснији је за искашљавање и скидање високе температуре

1652375470_robinia-g6a0c35b97_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Багрем цвета од априла до краја маја. Цвет треба да се бере непосредно пре отварања, суши се у сенци и чува у добро затвореној посуди, да не би изгубило арому. Ово дрво у цвету крије витамин Ц, етерично уље, шећер, смолу и танине, а у семенкама протеине, угљене хидрате, витаминеА, Б1, Б2, Б6, Ц, као и магнезијум, фосфор, гвожђе, цинк.

За шта је добар багремов цвет?

Багрем помаже код лечења вируса, грчева, кожних обољења, лошег варења, за снижавање температуре, ублажавање осећаја печења у желуцу и појачава излучавање мокраће из тела.

Прочитајте још: Травари ОБОЖАВАЈУ ВЕРОНИКУ! Биљка помаже код ОВИХ 10 БОЉКИ, а ево како се користи (РЕЦЕПТИ)

Цветове можете користити у исхрани и ако имате проблем са опстипацијом, ако сте прехлађени, или ако имате неке од болести срца.

Багремов цвет у палачинкама

Поред добро познатог багремовог меда треба да пробате чај од багрема. Припрма се тако што ћете једну кафену кашичицу сувих цветова багрема прелити проверелом водом и оставити да одстоји пола сата. Након тога процедити и пити 1-3 шоље дневно.

Фото: Пиксабеј

Цветови од багрема представљају прави специјалитет у кулинарству. Могу се пржити у смеси за палачинке тако што ћете у класичну смесу за палачинке умакати багремов цвет и пржити га у врелом уљу. Након тога поспите га прах шећером и ванилин шећером.

Прочитајте још: МУЧИ ВАС ОТЕЖАНО ВАРЕЊЕ И КИСЕЛИНА? Направите ОВУ мешавину за миран стомак

Који део багрема је отрован?

Стара кора багрема је отровна и треба је се пазити. Исто важи и за листове и сирове семенке багрема. Они изазивају слабост, ширење зеница, могући су и повраћање, дијареја, слабљење пулса и шок организма.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas