Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДА

Савршен за дијету, одличан за пост: Његово величанство целер

Целер штити од упала, а добар је за крвне судове.

1615303733_celeraa.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Исхрана која с времена на време укључује и целер добра је против упала, рачунајући и оне као што су артритис, остеоартритис, астма, реума и бронхитис.

Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

Противупална својства целера помажу у смањењу отицања захваћених органа, а истовремено опуштају мишиће. Осим тога, целер смањује ризик од појаве дијабетеса, болести срца и дебелог црева.

Целер, першун и пашканат су супер за пост.
Целер за крвну слику
Целер побољшава крвну слику, побољшава варење, а користи се и као диуретик и против целулита.

Целер, першун и пашканат су савршена комбинација за оне који желе да изгубе вишак килограма . Целер јача организам због богатства витаминима и минералима, а велика је штета што се користи углавном као зачин и у супи. Наиме, целер садржи веома мало калорија, а листови су богати и влакнима. Сам корен је богат витаминима К и Ц.

Једите га свеж Фото: Пиксабеј

Сирови целер се користи у салатама и соковима. Савршена је салата са листовима першуна и пашканата. Додајте туњевину или пасуљ и добићете протеинску салату одличну за дијету или током поста.

Прочитајте још: Рецепт за дуговечност руског хирурга ФЕДОРА УГЛОВА који је ОСВОЈИО ПЛАНЕТУ: Позитивне мисли, физички рад и – 100 чучњева

Целер можете грицкати и свеж, уз намазе. Ако не постите направите салату од свежег целера са пилетином, шаргарепом и луком. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas