Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шест најбољих етеричних уља за ОТИЦАЊЕ и УПАЛУ: Ево како можете сами да направите облогу (РЕЦЕПТ)

Упала је аутоматски и заштитни одговор вашег тела на повреду. То се дешава када ћелије производе сигнал који иде до неутрофила присутних у захваћеном подручју, изазивајући брзу упалу

1654250367_towfiqu-barbhuiya-EDBy1syonFg-unsplash.jpg
Фото: Unsplash
Oglas

Упала омогућава већим белим крвним зрнцима да нападну мртво ткиво и патогене. Након тога, ваше тело ће почети да се лечи кроз поправку и регенерацију ћелија. Оток увек долази заједно са упалом. Убодне ране, уганућа и истегнућа мишића су углавном склони отицању. Коришћење етеричних уља за отицање може помоћи у зарастању рана и смањењу упале.

Црвенило, оток, топлота, бол и губитак функције су индикације упале. О овим симптомима треба разговарати са лекаром. Међутим, употреба етеричних уља за отицање може бити природна и сигурна подршка за бол, промовишући дугорочне користи. Етерична уља могу помоћи у смањењу упале подржавајући зарастање. Ево неких популарних етеричних уља за отицање и бол:

Етерично уље чајевца 

Повреде које резултирају оштећеном кожом омогућавају бактеријама да уђу у ваш крвоток који изазивају инфекцију. Уље чајевца се користи за лечење и дезинфекцију огреботина и мањих посекотина. Осим тога, уље чајевца подстиче брже зарастање рана. Истраживања показују да уље чајевца може помоћи у смањењу отока и упале.

Прочитајте још: Не бацајте ПЕТЕЉКЕ од трешања! Оне чине чуда за ваше здравље, а ево како се спремају (РЕЦЕПТ)

Етерично уље лаванде

Ово етерично уље је такође добро за упале и отоке. Можете га користити за помоћ код болова у зглобовима. Лаванда је моћан аналгетик који може да се носи са благим до јаким болом. Такође се користи за тужна и анксиозна осећања и за лечење секундарних проблема повезаних са болом.

Помешајте две капи уља камилице са две кашике уља слатког бадема и додајте две капи уља рузмарина. Нанесите смешу на упаљена места и нежно их умасирајте

Уље клеке

Уље клеке можете користити на неколико начина. Међутим, ово етерично уље је најпопуларније за смиривање упале и отока. Има антиспазмодична и антиреуматска својства, што га чини погодним за грчеве мишића и болове у зглобовима.

Етерично уље геранијума

Широко се користи у ароматерапији због својих небројених здравствених предности. Уље геранијума се користи као одличан холистички третман за побољшање вашег менталног, емоционалног и физичког здравља. Египћани су користили ово уље да би постигли блиставу и лепу кожу.

Фото: Пиксабеј

Данас се ово уље користи за смањење упале, анксиозних осећања и хемијског балансирања. Уље геранијума мирише слатко тако да може одмах побољшати ваше расположење, смањити умор и подстаћи емоционално благостање.

Уље камилице

Ово етерично уље ефикасно ублажава тензијске главобоље. Да бисте га користили, навлажите крпу хладном водом и нанесите неколико капи овог етеричног уља. Лезите, ставите мокру крпу на чело и опустите се.

Етерична уља за отицање и упалу могу изазвати иритацију, па их немојте наносити директно на отечено подручје

Осим главобоље, уље камилице је добро и за болове у мишићима или зглобовима. Помешајте две капи уља камилице са две кашике уља слатког бадема и додајте две капи уља рузмарина. Нанесите смешу на упаљена места и нежно их умасирајте да бисте ублажили напете мишиће и побољшали циркулацију.

Како користити етерична уља за отицање ?

Етерична уља могу да раде заједно како би била ефикаснија у лечењу бола. Дакле, слободно направите сопствену мешавину етеричних уља за отицање и упалу. Увек разблажите своја етерична уља јаким носећим уљем које долази у различитим облицима укључујући:

  • рицинус
  • уље авокада
  • кокосово уље
  • уље семенки грожђа
  • јојоба уље
  • ши путер

Етерична уља одлично функционишу са већином свих основних уља.

Сада изаберите своја етерична уља и основно уље. На пример, можете помешати две капи уља камилице и тамјана. Ова два етерична уља треба помешати са две кашике основног уља попут кокосовог, бадемовог или јојобиног уља. Ова мешавина је добро решење за упале и отоке. Нанесите и нежно масирајте упаљено подручје док ваша кожа не упије уље.

Прочитајте још: Да ли су наше баке биле у праву? Научници открили како ЧАЈ ОД КАМИЛИЦЕ делује на тело

Такође можете користити мешавину уља са својим топлим или хладним облозима за подршку боловима у мишићима и зглобовима. Користите нову крпу да упије течност, истисните вишак и ставите крпу на упаљено место. Можете користити топле и хладне облоге наизменично у зависности од повреде.

Иако заиста делују, ова терапеутска уља треба користити са опрезом. Етерична уља за отицање и упалу могу изазвати иритацију, па их немојте наносити директно на отечено подручје. Исто тако, ова терапијска уља могу бити опасна за ваше дете и за вас ако сте трудни. Због тога се морате прво консултовати са лекаром пре него што пробате било која етерична уља ради безбедности.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas