· · Коментари: 0
ПРИРОДНО

Ароматерапија као моћан савезник: 4 ЕТЕРИЧНА УЉА која вам могу УБЛАЖИТИ симптоме ПМС-а

На који начин можемо искористити природу у борби против симптома ПМС-а , као и за ублажавање болова? Да ли знате како се користе етерична уља?

1667997991_shutterstock_1682348995-PMS.jpg
Пхото: Схуттерстоцк

Месечни циклуси су увек пропраћени грчевима у стомаку и болом. Грчеви, непријатан осећај, надутост и промене 
расположења су нажалост, само неки сегменти менструалног циклуса. Ови периодични симптоми умногоме отежавају функционисање на дневној бази. За неке жене, овај период је веома мучан, па често прибегавају лековима против болова. 

Етерична уља су још један начин, како код куће природним путем, ублажити симптоме. Њихова примена је вишенаменска, можете нанети 2-3 капи уља на дланове и умасирати на свој доњи стомак, удахнути их, или ставити
у купку. Такође, можете их разблажити уз неко неутрално уље ( нпр.бадемово) и направити ролер, којим ћете уље наностити на пулсне тачке, слепоочнице, табане и стомак.

Прочитајте још: Чаробни напитак за мршављење, јачање имунитета и чишћење црева: Помешајте ове две намирнице

Фото: Схуттерстоцк

Представљамо вам 4 етерична уља која ће помоћи са менструалним тегобама:

Уље ЛАВАНДЕ

Уље лаванде има анти-фламаторна дејства, и помаже са грчевима, и током крварења. Ово етерично уље ублажава бол и контракције материце. Такође, познато је да лаванда помаже код опуштања мишића, и напетости.

Уље ЦИМЕТА

Утрљајте пар капи уља цимета на дланове и нанесите на доњи стомак. Ово ће ублажити болове.

Уље ЖАЛФИЈЕ

Ово етерично уље познато је као сјајно средство за уклањање мишићног спазма. Жалфија је помаже код  хормонског баланса у телу, и такође уклања симптоме ПМС-а као што су надутост, промене расположења, 
и потребе за преједањем.

Фото: Схуттерстоцк

Уље РИМСКЕ КАМИЛИЦЕ

Римска камилица је коришћена од давнина као помоћ за уклањање болова. Захваљући својим против-упалним својствима, веома је ефикасна током менструалних болова. Додајте пар капи овог уља у купку, или само натопите стопала. Ово је древни Египатски начин уклањања грчева.

 

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.