· · Коментари: 0
МЕДИЦИНА

ДОКАЗАНО - Убоди пчела лече разне болести, Русија признала овај вид терапије као ЗВАНИЧАН

Пчелињи отров је, заправо, биолошки коктел који садржи више од 240 супстанци.

Depositphotos_202561190_xl-2015.jpg

У Русији постоји десетине клиника које се баве лечењем пчелињим убодом. Руско Министарство здравља званично признало овај вид терапије као грану медицине још 1959. године. Већ тада су на факултетима почели да се припремају за рад први професионални апитерапеути.

Прочитајте још: ВЕКОВИМА СЕ КОРИСТИ У СРБИЈИ: Руски рецепти за лечење грудног кашља

Доказано је да је контролисани убод пчела једно од најмоћнијих оружја за борбу против артритиса, лумбага, реуматизма, бронхијалне астме, мигрене, варикозних проширених вена, тромбозе, псоријазе, екцема, стерилитета, болести простате, мултипле склерозе и кардиолошких болести.

Савети
У периоду лечења уједима пчела забрањено је пити алкохол, јаке чајеве и кафе. Не препоручују се ни производи и намирнице које често изазивају алергијске реакције (јагоде, чоколада, цитруси). Не смеју се посећивати сауне, и требало би се одрећи тежих физичких активности.

Биолошки коктел

Пчелињи отров је, заправо, биолошки коктел који садржи више од 240 супстанци. Он је снажан катализатор за скоро све физиолошке процесе организма, који уништава сам извор болести. Он активира централни и периферни нервни систем, стимулише рад срчаног мишића, умањује ниво холестерола у крви и снижава крвни притисак. Повећава проток крви у организму, шири крвне судове у мозгу, разређује крв и јача крвне судове.

Препоручљиво је да се овај вид терапије спроводи у специјализованим клиникама, пре свега зато што су могуће алергијске реакције, и тада је потребна брза лекарска интервенција.

Прилагођен третман

После уједа доктор уклања пчелу, а жаоку задржава у кожи десетак секунди, а ефекат пчелињег отрова видљив је већ после шест до осам сати. Колико ће лекар ставити пчела истовремено, и колико ће трајати терапија, не може се прецизно рећи. Третман лечења подразумева уједе и од 56 пчела, а максимални до 200 уједа у летњем периоду. А зими и до 250, зато што су пчеле лети активније.

Забране
Овим третманима не би смеле да се подвргавају ни труднице, дојиље, деца млађа од 14 година, тешки психички болесници, оболели од онколошких болести, туберкулозе, дијабетеса типа 1, као и они који болују од болести бубрега и јетре.

Пацијент се временом навикава на непријатан ујед пчела, па се тело опушта и осећа се само топлину. Апитерапеут пчеле ставља пинцетом на акупунктурне тачке.

Прочитајте још: Спречите појаву тешке болести: Ово је 5 чајева против КАНЦЕРА и свима су доступни

Ефекат од лечења пчелама се акумулира. Траје шест месеци. Препоручена учесталост спровођења лечења за одржавање постигнутог ефекта је два пута годишње.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.