Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИЗБЕЉИВАЊЕ ЗУБА

Ово ВОЋЕ избелиће ваше зубе без одласка код стоматолога

Сви одавно знају да је воће пуно витамина и да је здраво.

1604412370_Depositphotos_143374677_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Најједноставнији начин за бељење зуба је свакако одлазак код стоматолога. Међутим, алтернативна решења могу бити сасвим природа, здрава, а поред свега и укусна!

1. Јагоде

Осим што су укусне, такође су и врло практичне. Помоћу њих можеш брзо и једноставно да уклониш обојења на зубима. 

Прочитајте још: Ове НИЈАНСЕ КАРМИНА чине да зуби изгледају БЕЉЕ

Воћне киселине из јагода делују као избељивач

Такође, можеш направити и сама пасту. Све што је потребно су посуда, мало прашка за пециво и неколико јагода. Све помешај у посуду да добије густину пасте. Затим натрљај мешавину прстима на зубе и потом испери уста водом.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Стоматолог открива колико ПАСТЕ ЗА ЗУБЕ је довољно: Превелика количина има НЕГАТИВНА ДЕЈСТВА (ВИДЕО)

2. Зелене јабуке 

Управо ћемо вам открити зашто глумци на рекламама за пасте често загризу зелену јабуку. Зелене јабуке попут "Грени Смит" садрже пуно киселина које избељују зубе. 

Јабуке су одувек важиле за добре чистаче зуба због обиља витамина и минерала

Прочитајте још: Пет НАЈЧЕШЋИХ ГРЕШАКА које појачавају ЖУТИЛО ЗУБА

3. Лимун

Лимун је право бјути чудотворно средство из природе! Помаже нам код нечисте коже, а захваљујући киселини коју садржи – и код обојених зуба. Једноставно испери уста са кашичицом свеже исцеђеног сока од лимуна како би испрала мрље од чаја, кафе, цигарета, црног вина и сл.

Шта су воћне киселине
Воћне киселине су по структури а-хидрокси киселине (АХА). Назив су добиле по томе што се углавном добијају из воћа. Најпознатије су гликолна, млечна и винска киселина. 

Прочитајте још: Вода и со до здравих и БЕЛИХ ЗУБА по рецепту ТИБЕТАНСКИХ МОНАХА

Воћна киселина напада зубну глеђ, која ће скинути са зуба заштити слој

Можеш помешати сок од лимуна са мало соли у пасту па тиме очистити зубе. Након тога испери добро уста како не би остали остаци на зубима.

Код свих ових метода ради се о природним производима, али немој их користити пречесто!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas