· · Коментари: 0
ХИГИЈЕНА

Да ли и ви правите ових 5 ГРЕШАКА током ТУШИРАЊА? Престаните са тим

Туширање је одавно заменило купање, али ако спадате у оне којима је то дневна рутина, припазите на ове грешке које би вам могле упропастити искуство.

1619529579_Depositphotos_325568104_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Туширање је прилично једноставна радња - уђете у кабину или каду и пустиите воду... или није баш тако? Ако питате стручњаке, постоји више грешака које људи праве приликом туширања, а које утичу и на квалитет самог туширања, као и на нивое енергије које имамо након њега.

Прочитајте још: Прање САПУНОМ ЈЕ ШТЕТНО за здравље, објаснили су и зашто

Ево пет најчешћих грешака:

1. Игноришете правилну рутину после туширања - кад сте готови, препорука је да нежно пешкиром осушите кожу, без агресивног трљања које може проузроковати иритацију и осећај пецкања. Увек након неколико минута нанесите и крему или лосион како бисте задржали влажност коже.

2. Не проветравате правилно купатило - у влажним просторима настаје буђ, па је влажно купатило њихова кућа снова. Ако немате вентилацију или прозор у купатилу, и мали вентилатор ће послужити.

Прочитајте још: Шта се догађа са кожом ако се НЕ ТУШИРАТЕ сваки дан? Неће вам се свидети

3. Перете косу на крају - шампонирање и стављање регенератора треба да буде међу првим стварима које ћете урадити кад уђете под туш. Остаци тих производа могу остати на вашој коси, лицу и кожи, чак и након испирања. Дакле, има смисла да на почетку оперете косу како бисте смањили ту могућност.

4. Преврућа или прехладна вода - проналажење златне средине температуре воде, може бити изазов. Иако је у хладнијим данима туширање под топлом водом чисти ужитак, а у летњим данима хладни туш је право расхлађивање, обоје је погрешно. За вашу кожу је најбоља умерена температура, без обзира какво је време напољу.

Прочитајте још: Доктори тврде: Туширајте се кратко, јер је дуже од 15 минута ОПАСНО

5. Туширате се предуго - ако сте предуго под тушем, не само да ћете тако исушити кожу већ је то и огромно расипање воде. Смањите туширање на пет минута и ваша кожа, а и Земља ће вам бити захвалне.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.