Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли претерујете са туширањем током летњих дана? Поведите рачуна о овим стварима

Стручњаци су дали неколико корисних савета

1692870376_shutterstock_1932944879.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Поставља се низ питања, попут оптималног времена током дана за туширање и избора воде за ову сврху. Стручњаци, посебно дерматолози, нуде одговоре на ова питања. Према њиховом мишљењу, постоји одређен број недељних туширања који се сматра исправним. Ова цифра се креће између 4 и 7 пута недељно, сугеришући да је прање сапуном и водом свакодневно или сваки други дан оптимално.

Уколико се бавите физичким вежбама, препоручује се туширање након тренинга, а не пре њега, нарочито ако имате проблематичну кожу склону акнама. Поред тога, два кључна фактора додатно обликују правилност туширања.

Први фактор је тип коже. Особе са маснијом кожом често захтевају чешће туширање. Са друге стране, за осетљиву кожу се препоручује пажљив приступ, користећи одговарајуће производе и сунђере.

Други параметар који одређује колико често би требало туширати је окружење у којем живите. Ако живите у влажном окружењу, често туширање, чак и свакодневно, може бити препоручљиво како би се смањило присуство бактерија које често изазивају неугодан мирис и друге проблеме.

Мит о хладној води као освежавајућем фактору се разбија када је у питању температура воде при туширању. Иако се краткотрајно може осетити хладноћа, хладна вода заправо затеже кожу, узрокујући повратак крви у срце и пораст телесне температуре - што се супротставља очекиваном ефекту.

Закључак је да је топла вода оптимална, пружајући пријатан осећај и истовремено помажући у хлађењу тела и сузбијању бактеријског деловања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas