Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли је безбедно пливати одмах након јела? Ево шта о томе мисле стручњаци

Сигруно негде у сећању имате реченицу да не скачете у базен, језеро или море 30 минута након јела.

1659876736_Foto-profimedia.jpg
Oglas

Многи су одрасли уз ове речи, али да ли је ова теорија тачна?

Једење пре пливања може да буде опасно ако планирате да се бавите "тешким" пливањем, иапк ако планирате лагано рекреативно пливање, не би требало да дођете у опасност од јаких грчева, преноси ХуффПост.

Прочитајте још: Најчешћи узрок ОПАДАЊА КОСЕ: Решите проблем на време

У случају да сте такмичарски пливач или планирате да пливате тако да то у вама изазове напор, не почињете одмах након што једете.

- Једење великог оброка, а затим одлазак на тежак тренинг у пливању, може довести до тегоба попут мучнине или поврац́ања - истиче тренер триатлона Џон Роудс.

Преједање и конзумирање претерано зачињене или киселе хране може да изазове грчеве у стомаку чак и под нормалним околностима, тако да ову храну пре пливања избегавајте.

Прочитајте још: Често једете "С НОГУ" и "НА БРЗИНУ? Ево због чега то никако не смете да радите

Алкохол, с друге стране, може да буде веома опасан када се комбинује са пливањем. Нарушава координацију, расуђивање, равнотежу, реакцију на хладноц́у и способност безбедног пливања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas