Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
здравље

Када су у питању положаји за спавање, најбоље је лежати на боку, а ево и ЗАШТО

Већина нас има предност што се спавања тиче

1653476024_bruce-mars-wBuPCQiweuA-unsplash.jpg
Пхото: Унспласх
Oglas

Стручњак за холистичко здравље каже да је то најважнији део дана, који утиче на физичко, ментално и емоционално благостање, и да је основа за свако добро путовање. Није важна само количина сна, већ и квалитет. Конкретно, важну улогу у томе игра колико добро дишете док спавате.

Спавање на стомаку

Пхото: Унспласх

„Спавање на стомаку је најгоре. Оно напреже мишиће главе, врата и вилице, напреже зглобове вилице, такође може да уврне доњи део леђа и карлицу. Замислите да исцедите мокар пешкир и то је оно што радите својој мишиће и зглобове док спавате на стомаку. Такође може ограничити вашу способност да добро дишете док спавате."

Спавање на леђима

Пхото: Унспласх

„Спавање на леђима је боље, али може такође да предиспонира да доња вилица, за коју је причвршћен ваш језик, падне на задњи део грла и ограничи или чак потпуно блокира ваше дисање и дисајне путеве. То је проблем који се понекад појављује као хркање, али може бити и опструктивна апнеја у сну, која може драматично утицати на ваше ментално и физичко здравље, па чак и бити опасна по живот."

Спавање на боку

Пхото: Унспласх

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији(ФОТО)

„Спавање на бочној страни је вероватно најбоље, посебно са добрим јастуком за главу и додатним јастуком поред себе како бисте подржали ногу која не лежи на душеку. Из структуралне, неуролошке и мишићне перспективе, као и за вашу дисајним путевима, блажи је за тело. Такође је бољи за варење, посебно лежећи на левој страни, с обзиром на то где једњак улази у стомак."

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas