Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КОЛИКО ПУТА СМЕТЕ ДА СЕ БРИШЕТЕ ИСТИМ ПЕШКИРОМ: Одговор ће већину ЗГРОЗИТИ, а ево да ли је безбедно да сви укућани ДЕЛЕ ИСТИ

Постоје нека питања која изазивају дебату у многим домаћинствима. Тако да су неки уверени да се пешкир мора опрати након прве употребе. Међутим, логика би рекла да се из туша излази чист, па не можете ни да запрљате пешкир док се бришете њиме.

1705218991_3787228_shutterstock-1994483033_ls.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Можда постоје неке кожне бактерије које се лепе за пешкир, али су занемарљиве. То значи да се ваш пешкир заправо не запрља када га користите, што значи да је сасвим у реду да га поново користите. Важно је само да га окачите да се осуши одмах након купања. У супротном – ако данима остане наборан и влажан, због чега може да се развије непријатан мирис – треба га заменити.

Колико може да се користи исти пешкир?

Као опште правило, не би требало да користите свој пешкир више од три пута. После тога би било добро да га промените. Зашто? Сваки пут када се пешкир накваси, бактерије на њему добијају прилику да се шире и размножавају. После неког времена, пешкир постаје прилично прљав.

Друга тема за дискусију је дељење пешкира.

Да ли је безбедно да сви чланови домаћинства деле исти пешкир?

Иако би се многи сложили да је ово нехигијенска пракса, она је заправо прилично безбедна. Наиме, пошто укућани живе заједно, велика је шанса да већ имају исте кожне бактерије. Ипак, било би пожељно да свако има свој пешкир, посебно ако неко има неку инфекцију или кожно обољење.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas