Oglas
· · Komentari: 0

KOLIKO PUTA SMETE DA SE BRIŠETE ISTIM PEŠKIROM: Odgovor će većinu ZGROZITI, a evo da li je bezbedno da svi ukućani DELE ISTI

Postoje neka pitanja koja izazivaju debatu u mnogim domaćinstvima. Tako da su neki uvereni da se peškir mora oprati nakon prve upotrebe. Međutim, logika bi rekla da se iz tuša izlazi čist, pa ne možete ni da zaprljate peškir dok se brišete njime.

1705218991_3787228_shutterstock-1994483033_ls.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Možda postoje neke kožne bakterije koje se lepe za peškir, ali su zanemarljive. To znači da se vaš peškir zapravo ne zaprlja kada ga koristite, što znači da je sasvim u redu da ga ponovo koristite. Važno je samo da ga okačite da se osuši odmah nakon kupanja. U suprotnom – ako danima ostane naboran i vlažan, zbog čega može da se razvije neprijatan miris – treba ga zameniti.

Koliko može da se koristi isti peškir?

Kao opšte pravilo, ne bi trebalo da koristite svoj peškir više od tri puta. Posle toga bi bilo dobro da ga promenite. Zašto? Svaki put kada se peškir nakvasi, bakterije na njemu dobijaju priliku da se šire i razmnožavaju. Posle nekog vremena, peškir postaje prilično prljav.

Druga tema za diskusiju je deljenje peškira.

Da li je bezbedno da svi članovi domaćinstva dele isti peškir?

Iako bi se mnogi složili da je ovo nehigijenska praksa, ona je zapravo prilično bezbedna. Naime, pošto ukućani žive zajedno, velika je šansa da već imaju iste kožne bakterije. Ipak, bilo bi poželjno da svako ima svoj peškir, posebno ako neko ima neku infekciju ili kožno oboljenje.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas