Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Љуске од БЕЛОГ ЛУКА никако не бацајте: Ево како можете да их искористите

Осим што сваком јелу даје посебну чар, представља једну од намирница и најздравији додатак

1636104772_beli-luk.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Ипак, можда нисте знали да његове љуске такође имају благотворна својства за наш организам. Уместо да их баците у смеће, постоји пет начина помоћу којих можете да искористите љуске белог лука.

Прочитајте још: Лимун је изузетно ЗДРАВ, али особе које имају ОВЕ тегобе, не би смеле да га конзумирају

1. Када кувате супу од поврћа, немојте љуштити бели лук, већ убаците целу главицу са све љускама. Супа ће бити много укуснија, лепше боје, а уједно и доста здравија него што би била да користите ољуштени и исецкани бели лук.

2. Ништа боље од домаћег хлеба. Још ако му додате кашичицу самлевених љускица лука, биће још укуснији и знатно здравији.

Благотворна својства љуске

3. Уколико патите од грчева, чај од лука је одлично решење за ту бољку. Ољуштите бели лук и онда убаците једну кафену кашичицу љуски у врелу воду. Када одстоји десетак минута, процедите смесу и 2 децилитра чистог напитака који добијете пијте сваке вечери. Иако ће вам овај напитак смирити стомак и уопштено побољшати здравље, није препоручљив трудницама и дојиљама.

4. Ако ваша биљка изгледа нездраво и спарушено, оживите је белим луком! Љуске од једне главице белог лука ставите у воду и користите за заливање. Зелена боја листова вратиће јој се за већ неколико дана.

Прочитајте још: Моћан женски савезник: Колико је добар ЧАЈ ОД ВИРКА?

5. Имате светлосмеђу боју косе, примећујете да су вам се појавиле седе, а не бисте да се фарбате? Бели лук вам и у томе може помоћи. Помешајте уситњену кору храстовог дрвета са љускама белог лука и добићете потпуно природну и постојану боју за косу. Прекриће вам седе, али мораћете чешће да је наносите. Ипак, обзиром да је 100% природна, труд се итекако исплати, а ваша коса биће вам захвална што је не третирате штетним хемикалијама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas