· · Коментари: 0

Научници открили да ПОВРЋЕ које СРБИ највише воле снижава ниво шећера у крви за 50%: Ево шта је у питању

Ова намирница осим што је јефтина, има много здравствених бенефита

1662362190_pexels-photomix-company-868110.jpg
Фото: Пеxелс

Дијабетес типа 2 све је распрострањенији, а повишен ниво шећера у крви може да има озбиљне последице на здравље.

Стручњаци често откривају намирнице и напитке који помажу у контроли шећера у крви, а научници су сада открили да га једно поврће снижава за чак 50 одсто.

Налази, који су представљени на годишњем састанку "Тхе Ендоцрине Социетy" у Сан Дијегу 25. августа, открили су да лук може "снажно да снизи" висок ниво шећера у крви и укупне нивое холестерола када се даје уз антидијабетик метформин.

"Лук је јефтин и доступан, а редовно се користи у исхрани. Има потенцијал за употребу у лечењу оболелих од дијабетеса", рекао је водећи аутор студије Ентони Ојиех са Универзитета Делта Стате.

"Лук нема пуно калорија. Међутим, чини се да повећава брзину метаболизма, тиме и апетита, што доводи до повећане конзумације хране. Морамо да истражимо механизам којим је лук довео до смањења глукозе у крви. Још немамо објашњење", додао је Ојиех.

Фото: Унспласх

Чињеница је да су својства лука свестрана и врло снажна, због чега се може уврстити међу најздравије намирнице на свету. Све врсте лука су лековите, тако да не можете да погрешите са избором.

Грци су га често конзумирали јер су веровали да чисти крв од токсина, што је данас потврђено многим студијама, као и његова друга лековита својства.

Међу лековитим својствима лука убраја се:

  • спречавање упалних процеса
  • заштита здравља срца и крвних жила
  • смањење ризика од дегенеративних болести
  • побољшавање пробаве
  • смањење ширење вируса
  • чишћење крви од токсина
  • чување од дијабетеса
  • побољшавање расположења
  • антибактеријско и антигљивично деловање
  • побољшавање апсорпције нутријената из хране
  • заштита од настанка рака

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.