· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

НЕ БАЦАЈТЕ семенке од ЛУБЕНИЦЕ,оне су извор здравља за ДИЈАБЕТИЧАРЕ! Да би искористили сва лековита својства - СКУВАЈТЕ ЈЕ!

Семенке од лубенице садрже дијететска влакна неопходна за нормалан рад дигестивног тракта

1625205419_lubenica.jpg
Фото: Депозит

Лубеницу многи воле да једу, посебно лети, када су температуре високе и тражимо неко расхлађење. Ипак, уколико имате обичај да је често купујете, треба да имате на уму да су и семенке који многи одстрањују и бацају веома здраве. 

Лековита дејства лубенице

Да би искористили сва лековита својства, семенке је потребно кувати, самлети или испећи како бисмо дошли до драгоценог садржаја.

Семенке од лубенице садрже дијететска влакна неопходна за нормалан рад дигестивног тракта, помажу у случају појаве цревних паразита, као и у лечењу обољелих од жутице, водене болести и упала у организму.

Семенке од лубенице садрже супстанцу цитрулин која делује као антиоксиданс, поспешује ширење крвних судова те повољно делују у случају артеросклерозе, хипертензије, ангине пецторис и еректилне дисфункције код мушкараца.

Ево како се прави чај од семеники лубенице који је један је од најбољих лекова за пречишћавање бубрега и мокраћне бешике. Он уклања камен и и песак из бубрега, чисти бешику и мокраћне канале.

Чај од семенки:

Користи се 4 кашике искључиво свежих семенки лубенице које се издробе или исецкају млином и кувају 15 минута у 2 литра воде. Ову количину потребно је распоредити и попити током два дана, а трег дана се прави пауза. Процес се тако наставља неколико седмица у истим интервалима два дана коришћења са једним даном паузе. Семенкама лубенице успешно се решевају проблеми са простатом, али је неопходно да га направите на следећи начин:

Потребно је узети две кашике осушених и самлевених семенки од лубенице и прелити их са пола литра кључале воде. Након пола сата стојања течност се одмах конзумира, а потребно је попити ову дозу сваки дан у периоду од неколико седмица. Први позитивни резултати на простати осете се већ након десетак дана.

Семенке од лубенице јачају и срце, али и све мишиће у телу.

Коришћење ових семенки било у облику чаја или грицкалица препоручено је и за јачање памћења и концентрацију, те за сјај затегнутост и лепоту коже. Семенке лубенице одличано су средство као и сама лубеница за јачање либида и потенције код мушкараца. Чај од семенки препоручује се и дијабетичарима као ефикасно средство за третирање дијабетеса типа 2.

Семенке лубенице сјајан су извор магнезијума, гвожђа, витамина А, Б, Ц, антиоксиданса, калцијума, калијума, мангана, ниацина, те полузасићених и мнозасићених здравих масноћа.

Савет плус: Ево како да препознате зрелу лубеницу при куповини.

Што је зрелија добија неку тамнију боју, креће се од светло зелених пруга ка  тамније зеленој,  шаре између добију жућу, браон боју. Купац може исто лепо да одреди по боји овога где је лежала лубеница. Што је жућа та боја где је лежала могла би бити зрелија.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.