Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Одаберите идеалну замену за млеко: По чему се издваја бадемово, а по чему кокосово?

Тражите замену за млеко која ће ипак да има укус као млеко?

1653941004_glass-g826b3a1db_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Сојино, овсено или кокосово млеко одличан су избор, а посебно за људе са нетолеранцијом на лактозу или алергијама на млечне производе. Како бисте брзо донели одлуку размотрите и своје здравствене потребе и начин живота.

Ови производи су често обогаћени витаминима и минералима, што помаже у повећању њихове нутритивне вредности.

Прочитајте још: Два разлога због којих ЧОКОЛАДУ не треба да чувамо у фрижидеру: Време је да мењамо навике

Сојино млеко

Сојино млеко је опција са високим садржајем протеина и мало калорија. Има велику нутритивну вредност, а у зависности од бренда који купујете, има између 80 и 120 калорија, 3 до 8 грама угљених хидрата и 7 до 12 грама протеина по порцији. Пошто не садржи млечне производе, безбедно је за оне са интолеранцијом на лактозу. Са својим благим укусом, сојино млеко добро иде уз вец́ину рецепата и може бити здрав додатак протеинским шејковима, смутијима и десертима. Препоручује се умерено коришћење у кафи или рецептима.

Бадемово млеко

Бадемово млеко је нискокалорична алтернатива крављем млеку. Ако сте на дијети, не можете да погрешите са бадемовим млеком. Овај напитак има најмање калорија у односу на друга биљна млека, према истраживању из 2018. објављеном у часопису Јоурнал оф Фоод Сциенце анд Тецхнологи. Једна шољица обезбеђује око 30 до 50 калорија, 1 до 5 грама протеина и до 3 грама угљених хидрата, у зависности од бренда. Такође ц́ете добити велике количине калцијума, витамина А, витамина Е, фолата, калијума, фосфора и магнезијума.

Кокосово млеко

Кокосово млеко је многима можда омиљено према укусу. Са својом кремастом текстуром, кокосово млеко може да буде савршен додатак смутијима, фрапеима, овсеним пахуљицама...

Прочитајте још: Изаберите ЗРЕО АНАНАС у неколико потеза: Проверите четири ствари

Млеко од банане

Млеко од банане можда није толико популарно као кокосово или сојино млеко, али то не значи да је мање здраво. У зависности од бренда, једна шољица обезбеђује око 60 калорија, 3 грама масти, 9 грама угљених хидрата и 1 грам протеина, плус велике дозе калцијума, калијума, магнезијума, бакра и витамина Б. Оно по чему се овај напитак издваја је његов јединствени састав. За разлику од других замена за млеко  не садржи соју, орашасте плодове или млечне производе, па је стога безбедан за оне са алергијама на храну.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas