Oglas
· · Komentari: 0
slatkiš

Dva razloga zbog kojih ČOKOLADU ne treba da čuvamo u frižideru: Vreme je da menjamo navike

Frižider ipak nije mesto za čokoladu

1653483464_chocolate-968457_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Čokolada je mnogima omiljena poslastica i obavezan je deo većine kuhinja. Ali, koje je najbolje mesto za držanje čokolade, posebno tokom perioda visokih temperatura?

Većini će prvo na pamet pasti frižider, međutim, da li je ovo idealno mesto?

Gde čuvati čokoladu?

Čokoladi mesto ipak nije u frižideru, a za to postoje i adekvatni razlozi.

Ona će apsorbovati arome frižidera zbog čega to nije idealno mesto za ovu poslasticu. Kakao puter u čokoladi je odličan u upijanju svih obližnjih mirisa. Tako da, ako u frižideru imate sir, ribu, luk ili bilo koju drugu hranu, mirisi će se preneti.

Pročitajte još: Izaberite ZREO ANANAS u nekoliko poteza: Proverite četiri stvari

Čokolada je takođe osetljiva na temperaturne fluktuacije. Izlaganje čokolade toplim temperaturama nakon što je bila u frižideru će izazvati "cvetanje" šećera. Šećer u čokoladi će biti privučen vlagom koja se skuplja na pločici dok se zagreva. Ovo uzrokuje da se šećer podigne do vrha i da se rastvori. Kako vlaga isparava, kristali šećera ostaju na vrhu. Zbog toga će vaša čokolada imati beli, prašnjavi izgled.

Savršeno mesto za čuvanje vaše čokolade je na suvom, hladnom i tamnom mestu. Ako se čuva u ovim uslovima, stanje čokolade može da ostane nepromenjeno mesecima, piše readcacao.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas