Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТОXИЦ

ОНИ ВАМ УНИШТАВАЈУ ЗДРАВЉЕ И ЦРПЕ ЕНЕРГИЈУ? 7 начина да заувек избаците токсичне људе из свог живота

Хтели ви то или не, током живота ћете се сусретати са токсичним људима.

1648038452_beauty-g3f36bdbd4_1280.jpg
Фото:Пиxабаy
Oglas

Било да се ради о песимистичном члану породице, пријатељу који не поштује ваше време или манипулативном шефу, такво што је једноставно неизбежно. Иако се ово може чинити као блага непријатност, такве особе могу бити опасне по ваше здравље и добробит јер захтевају пуно времена и енергије.

Због токсичних особа можете изгубити стпљење, што доводи до других негативних осећања попут љутње, беса и стреса. Осим тога, особе у токсичним везама изложеније су већем ризику од срчаних болести. Пре него што предузмете било какве кораке, требали бисте знати уочити знакове упозорења. Психотерапеуткиња Баррие Сеускинд за Делаwаре Псyцхологицал Сервицес открила је на што требате припазити у односима с другима.

  • самозаокупљеност или егоцентричност
  • манипулација и друго емоционално злостављање
  • непоштење и превара
  • потешкоће с емпатијом
  • склоност стварању драме или сукоба

Ако познајете некога ко поседује ове особине, можда бисте их требали уклонити из свог живота. Неће бити лако, али то је у вашем најбољем интересу, а ево како то учинити.

ПРОЧИТАЈЕ ЈОШ: Шоља чаја која може да ублажи НАПЕТОСТ: Вечерњи ритуал за мирнији сан

1. Признајте им како се осећате

Иако им не дугујете објашњење, није добро држати негативна осећања за себе. Ако желите да прекинете везу, реците им мирно и не спуштајте се на њихов ниво ако узвратите ватру. Ако се осећате угодније, можда ћете то моћи да урадите у јавном простору.

2. Држите се даље од њих

Можда ћете желети да потпуно прекинете везу. Ако је тако, можда ћете једноставно морати да испробате приступ "уклањања закрпе", што значи нагло прекидање сваког контакта. Ако не желите да идете у ту крајност, посебно ако је у питању члан породице, покушајте да се мало дистанцирате. Можда бисте могли да престанете да их пратите на друштвеним мрежама или да их видите уживо само једном или два пута годишње. Ако желе да проводе време са вама, реците им да имате друге планове и мораћете да одуговлачите.

3. Поставите чврсте границе

Вероватно је да нећете само рећи токсичним људима да изађу из вашег живота. Неки ће чак покушати да "закопају канџе дубље" ако покушате да се одвојите од њих, али не дозволите да вас то обесхрабри. Будите јасни у својим намерама и држите се граница које сте поставили. Токсични људи ће искористити сваку слабост да се ушуњају назад у ваш живот. Ако одлучите да не одговарате на њихове поруке, немојте. Блокирајте њихов број или профиле на друштвеним мрежама.

4. Немојте се заваравати 

Чак и ако се држите својих принципа, токсични људи знају како да привуку своје жртве назад. Можда ће вас позвати јер пролазе кроз породичне проблеме и потребни сте. Постоји велика шанса да је то само трик који ће вас вратити у свој живот. Останите јаки и немојте упасти у ову замку. Запамтите, није ваша одговорност да увек будете њихово раме за плакање. Ако су заиста у невољи, преусмерите их на стручну помоћ.

5. Проводите више времена са позитивним људима

Уместо да трошите своје време и енергију на токсичне људе, проведите више времена са људима који су позитивни и подржавају вас. Укратко, требало би да вас прихвате онаквим какви јесте и да се осећате добро у својој кожи. Што је најважније, требало би да се окружите људима са којима заиста уживате да проводите време. То не значи да никада не би требало да буду критични. Али конструктивна критика значи да се и позитивна и негативна повратна информација преноси на пријатељски начин.

6. Разговарајте са неким

Када прекинете везу са неким, можете проћи кроз период кајања. Да бисте вам помогли да се носите са овим осећањима, окружите се људима који вас подржавају или разговарајте са стручњаком за ментално здравље.

7. Опростите

Опраштање значи отпуштање негативних емоција које вас везују за прошлост и наставак живота. То не значи да одобравате нечије понашање или да заборавите како је утицало на вас или да токсичној особи дајете још једну шансу. Само пустите прошлост и наставите са својим животом.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas