Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СПАВАЊЕ

Ово су две НАЈГОРЕ ПОЗЕ ЗА СПАВАЊЕ због којих се будите укочени

Након седам или осам сати сна сте уморни и поспани?

1605002876_people-2537324_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Ако се након седам или осам сати сна осећате уморно и поспано и након спавања вас боли глава и мишићи, време је за промене.

1. Спавање на стомаку

Иако вам се можда чини како у овом положају истежете тело и равнате леђа, спавање на стомаку заправо има потпуно супротан ефект који ћете осетити ујутру, након устајања из кревета.

У овој пози врло је тешко задржати природни и опуштени положај кичме. Исто тако, на овај начин стварате појачани притисак на препоне и остале мишиће стомака, ногу и руку што надражује нервни систем организма и може довести до затезања и болова у мишићима.

Прочитајте још: Одаберите свој лек: Постоји ДЕВЕТ природних начина који решавају проблем ВЕНА и ТЕШКИХ ногу

Фото: Депозит

Слично је и с положајем главе која је постављена максимално у страну, чиме су тетиве затегнуте, живци притиснути, што може довести до болова у врату и неочекиване главобоље.

2. Положај фетуса

Иако је реч о положају спавања у којем уживају многи, покушајте да направите мале, али велике промене у спавању и избегавајте га. У положају фетуса кичма је савијена у облик слова Ц што никако није природно.

Исто тако, у овом положају пате и ваша колена која, ако су дуго савијена у истом положају погоршавају циркулацију и изазивају болове у зглобовима.

Прочитајте још: ИСТРАЖИВАЊЕ: Једите ЦИТРУСЕ и бацићете НАОЧАРЕ!

Фото: Депозит

Исто тако, ова поза спавања притиска дијафрагму и тиме отежава дисање. Притисак на груди може изазвати туп бол, а он на лицу подстиче стварање превремених бора. Ова поза једино је добра и корисна за труднице, јер им смањује притисак на стомак и олакшава дисање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas