Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
помоћ

Патите од болова у зглобовима: Ево шта би могло да вам помогне

Обуците се топло, вежбајте и уносите довољно витамина Д. Ово су неки од начина како можете да олакшате бол у зглобовима и кад је време хладно...

1609163853_Depositphotos_239973780_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Неколико студија је потврдило да промена времена у комбинацији с болним зглобовима може код пацијента да појача осећај бола, док друге нису толико јасне да ли заиста постоји повезница...

Ако ви ипак мислите да сте један од оних који тврде да атмосферски притисак и промене времена утичу на осећај бола у зглобовима - ево неколико начина како да помогнете себи.

Прочитајте још: ТРИ САВЕТА нутриционисте за јачање имунитета током пандемије КОРОНА ВИРУСА

1. Топле облоге

Помоћ из природе
Истраживања говоре да екстра девичанско уље делује попут ибупрофена, а можете га утрљати на болна подручја и нежно масирати. Куркума је такође одлична помоћ из природе а садржи куркуминоид који смањује количину ензима који узрокују упале. Од куркуме можете да направите облоге

Ако ставите нешто топло на болно место, бол ће попустити. Електрични јастучићи на загревање или потапање зглобова у топлу воду може да олакша бол, смањи укоченост и опусти напете мишиће.

Некима помаже и наизменично потапање надланица у топлу па у хладну воду.

2. Будите активни

Ако време највише волите да проводите лежећи испред ТВ екрана, зглобови вам неће бити захвални јер вежба помаже при подмазивању зглобова и тако спречава бол.

Прочитајте још: Лекари открили: МИГРЕНЕ изазива недодстатак једног витамина!

3. Витамини топиви у мастима

Оптимална исхрана је увек најбољи избор, које год стање да вас мучи, а витамини топиви у мастима (витамин А, Д, Е и К) ипак заслужују додатну пажњу. Једно истраживање показало је да је недостатак витамина Д чешћи коу болесника с артритисом. Друге студије су показале позитивне ефекте витамина Е. За здравље су потребни сви витамини који ће ублажити упалне процесе. Авокадо, кокосово уље, маслиново уље, риба и ораси су неке од намирница које их садрже, а ви би требало да их уврстите у исхрану.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas