Oglas
· · Komentari: 0
pomoć

Patite od bolova u zglobovima: Evo šta bi moglo da vam pomogne

Obucite se toplo, vežbajte i unosite dovoljno vitamina D. Ovo su neki od načina kako možete da olakšate bol u zglobovima i kad je vreme hladno...

1609163853_Depositphotos_239973780_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Nekoliko studija je potvrdilo da promena vremena u kombinaciji s bolnim zglobovima može kod pacijenta da pojača osećaj bola, dok druge nisu toliko jasne da li zaista postoji poveznica...

Ako vi ipak mislite da ste jedan od onih koji tvrde da atmosferski pritisak i promene vremena utiču na osećaj bola u zglobovima - evo nekoliko načina kako da pomognete sebi.

Pročitajte još: TRI SAVETA nutricioniste za jačanje imuniteta tokom pandemije KORONA VIRUSA

1. Tople obloge

Pomoć iz prirode
Istraživanja govore da ekstra devičansko ulje deluje poput ibuprofena, a možete ga utrljati na bolna područja i nežno masirati. Kurkuma je takođe odlična pomoć iz prirode a sadrži kurkuminoid koji smanjuje količinu enzima koji uzrokuju upale. Od kurkume možete da napravite obloge

Ako stavite nešto toplo na bolno mesto, bol će popustiti. Električni jastučići na zagrevanje ili potapanje zglobova u toplu vodu može da olakša bol, smanji ukočenost i opusti napete mišiće.

Nekima pomaže i naizmenično potapanje nadlanica u toplu pa u hladnu vodu.

2. Budite aktivni

Ako vreme najviše volite da provodite ležeći ispred TV ekrana, zglobovi vam neće biti zahvalni jer vežba pomaže pri podmazivanju zglobova i tako sprečava bol.

Pročitajte još: Lekari otkrili: MIGRENE izaziva nedodstatak jednog vitamina!

3. Vitamini topivi u mastima

Optimalna ishrana je uvek najbolji izbor, koje god stanje da vas muči, a vitamini topivi u mastima (vitamin A, D, E i K) ipak zaslužuju dodatnu pažnju. Jedno istraživanje pokazalo je da je nedostatak vitamina D češći kou bolesnika s artritisom. Druge studije su pokazale pozitivne efekte vitamina E. Za zdravlje su potrebni svi vitamini koji će ublažiti upalne procese. Avokado, kokosovo ulje, maslinovo ulje, riba i orasi su neke od namirnica koje ih sadrže, a vi bi trebalo da ih uvrstite u ishranu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas