Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАПИТАК КОЈИ ЈАЧА ЗГЛОБОВЕ: Пун је минерала, витамина и протеина, а идеалан је за УЖИНУ (РЕЦЕПТ)

Ако трпите болове у коленима, ови природни састојци могу вам помоћи

1672403927_shutterstock_278431403.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Поред препоручене терапије, и исхрана је та која може позитивно утицати на кости.
Најчешћи проблем са зглобовима је бол у коленима, јер колена сносе највећи терет. Током година, функционалност коленског зглоба се мења, постепено се "истроши". Као резултат тога, лигаменти са мишићима постају мање покретни, нису тако флексибилни као у младости. Подмазивање зглобова се смањује због недостатка магнезијума, витамина, калцијума, силицијума, калијума у телу. Поред тога, сви ови хранљиви састојци су неопходни за наше друге органе и системе.
Исхрана је изузетно важна за имунитет и опште здравље организма, а када постоје болови у зглобовима, постоје намирнице које је важно укључити у исхрану.

Прочитајте још: Има мало калорија, богат је влакнима и може ублажити многе тегобе: Много је разлога зашто би требало чешће да једете КУКУРУЗ

Ево рецепта за напитак који садржи бројне витамине, али и минерале који јачају зглобове, хрскавицу и позитивно
 утичу на здравље костију.
Састојци:
1 кашика органског меда
1 чаша дестиловане воде
50 г бадема
прстохват млевеног цимета
1 шоља свеже цеђеног сока од поморанџе
2 шоља ананаса исеченог на мале коцке
1 шоља овсених пахуљица

Фото: Схуттерстоцк

Припрема:

Овсене пахуљице потопите у води да одстоје, а бадеме исецкајте. Исцедите сок од ананаса, за то је довољно да их ставите у газу и добро притисните. Ставите све састојке за напитак у блендер, и миксајте док не добијете јединствену кашу. Пијте напитак једном дневно за ужину као сјајан извор витамина, минерала и протеина.


Напомена: Предложени напитак није лек него додатак исхрани. Уколико осећате тегобе, неопходно је да се обратите стручњаку.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas