Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ЗГЛОБОВИ

Бол у зглобовима решавају бицикл, пливање и добра линија

Вишак килограма изазива многе болести, а држање дијета жучну кесу и ту су мушкарци угроженији.

1617629920_Depositphotos_139762038_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Истраживања показују да 43 одсто популације од 45 година и старијих у зависности од многих фактора ризика има повремену или хроничну нелагодност у појединим зглобовима.

Прочитајте још: БУДИТЕ ОПРЕЗНЕ: Длаке на грудима могу да указују на опасне болести

Такође, чак 80 одсто популације старости изнад 65 година има изражену нелагодност у зглобовима шаке, колена, кука или кичме, а таква стања компромитованих зглобних структура старењем се, нажалост, само погоршавају.

За болове зглобова треба пливати и шетати.

Код болова у зглобовима, без обзира на њихово порекло, веома је важна лагана физичка активност, попут вожње бицикла, шетње у природи или пливања. Циљ тих вежби је јачање околног мишићног ткива које је подршка зглобу. Здрав начин живота, који укључује правилну исхрану и искључује гојазност и пушење, такође је важан.

Фото: Пиксабеј

КИЛОГРАМИ СУ ОПАСНИ, А ДИЈЕТА ЈОШ ВИШЕ

Повећана телесна тежина сама по себи је фактор ризика за настанак великог броја обољења, али, и нагли губитак тежине рестриктивним дијетама може да доведе до озбиљних проблема. Најбрже методе мршављења најчешће подразумевају нагли губитак килограма узрокован наглим престанком уношења хране или избацивањем оброка у дневном распореду.

Изненадне дијете формирају жучни каменац

Ове изненадне промене, показују студије, изазвају повећану синтезу холестерола, уз бол у стомаку, смањење жучних соли у организму, што представља директан услов за формирање жучних каменаца.

Прочитајте још: Одлични савети како да одморите очи: Прва вежба је ГЛЕДАЊЕ У ТАМУ

Проблем је нарочито изражен у мушкој популацији. Мушкарци који често држе дијете и смршају, а потом поново врате изгубљене килограме имају повећан ризик за настанак жучних каменаца.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas