Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСХРАНА

Природна ДЕТОКСИКАЦИЈА: 10 намирница које подстичу избацивање токсина из тела

Сваког дана конзумирамо токсине, а да тога нисмо ни свесни...

1679849569_shutterstock_126912803.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Токсини се налазе у ваздуху, води, храни, кућним хемикалијама - скоро у свему. Сви органи су укључени у процес неутрализације токсина. Неки производи могу значајно помоћи телу у овом тешком послу.

Зелениш

Зелениши су богати влакнима, антиоксидансима и витаминима који помажу у уклањању штетних материја из црева.

Јабуке

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Ови најкориснији плодови су богати растворљивим влакнима (пектином), витаминима и минералима, који помажу у уклањању соли тешких метала из организма и нормализацији цревне микрофлоре.

Цвекла

Цвекла делује као "четка" за прикупљање токсина, помаже у чишћењу јетре и такође садржи много пектина.

Бели лук

Ефикасан антипаразитски и антимикробни агенс. Сумпор у белом луку помаже да се активира неутрализујућа функција јетре и снижава ниво холестерола.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Ђумбир

Овај корен јача имуни систем, делује антимикробно и појачава знојење, убрзавајући елиминацију штетних материја.

Лимун

Лимун је богат витамином Ц и калијумом. Ово цитрусно воће помаже у испирању токсина водом, па је добра идеја да свако јутро започнете чашом топле воде са лимуновим соком.

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Авокадо

Авокадо садржи мононезасићене масне киселине и глутатион, који помажу јетри да изврши своју примарну функцију детоксикације и блокира глад.

Целер

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Зељаста биљка, која има благо лаксативно дејство, побољшава функционисање дигестивног тракта, повећава ниво енергије и помаже у обнављању равнотеже воде и електролита.

Аспарагус

Садржи глутатион и јединствену лепезу аминокиселина и витамина, што га чини одличним антиоксидансом.

Зелени чај

Квалитетан зелени чај је такође богат антиоксидансима. Они се боре против слободних радикала у телу који оштећују ћелије, изазивају болести и старење организма.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas