· · Коментари: 0

Тродевни детокс плућа: Смањите количину токсина на природан начин

Иако нисте пушач, детокс плућа је свима потребан

1677761175_shutterstock_597633470.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Дувански дим штети и људима који не пуше, а највише њиховим плућима. Поред тога, велики број загађених честица из ваздуха доспева у наше респираторне органе.

Ако желите да очистите плућа од накупљених токсина, никотина и других честица, било би добро да спроведете процес детоксикације.

Читав процес траје три дана, а вече пре првог дана детоксикације пожељно је да попијете шољу биљног чаја пред спавање. Такође, бар два дана пре почетка процеса не би требало да конзумирате млечне производе је рмогу успорити детоксикацију.

Када се пробудите, исцедите сок од два лимуна у 3дл воде и попијте пре доручка.

У току дана попијте 3дл сока од грејпфрута или ананаса. Сокове можете разблажити минералном водом. Ананас и грејпфрут су одличан избор јер су богати антиоксидансима.

Потом треба да током дана попијете 3дл свеже исцеђеног сока од шаргарепе у периоду између доручка и ручка. Шаргарепа позитивно утиче на алкализацију крви и побошљава процес детоксикације.

Након ручка попијте 4дл сока од репе, першуна, парадајза, смокве - потребно је да одаберете неку од намирница богатих калијумом.

Пре спавања попијте 4дл сока од бруснице, која је такође одлича избор за елиминацију бактерија и токсина.

За потпунију детоксикацију требало би сваког дана да проведете око 20 минута у топлој купки. Уље од еукалиптуса може бити од велике помоћи. Можете се инхалирати овим етеричним уљем.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.