Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ГУБИТАК КИЛОГРАМА

Рецепт за напитак који УБРЗАВА МЕТАБОЛИЗАМ

Овај коктел ће вам помоћи да смршате и да се приближите фигури из снова.

1670366411_300d45ad6e2912c6c968.jpeg
Фото: Shutterstock
Oglas

Реч је о познатом витаминском детокс коктел на бази воде и цитрусног воћа, ђумбира и биље. Међу његовим особинама су: испирање токсина и токсина из тела, неутралисање агресивног дејства слободних радикала, стимулисање метаболизма и разлагање телесне масти. То јест, не само да лечи, већ и помаже у смањењу тежине и смањењу запремине.

Важно је запамтити да такав коктел није магична пилула, већ додатак добро одабраној исхрани и редовним спортским вежбама.

Прочитајте још: Колико времена нам је потребно да се ЗАЉУБИМО? Истраживање дошло до занимљивих одговора

Чињеница је да токсини у цревима ометају нормалну апсорпцију хране, изазивају надимање, затвор, проблеме са кожом и стални умор. А тако укусна детоксикација има благи диуретички ефекат, стабилизује гастроинтестинални тракт и истовремено покреће процес сагоревања масти.

Састојци магичног напитка

Лимун

Вода са лимуном се сматра главним помоћником у борби против вишка килограма и целулита, као и појачивачем здравља који јача имуни систем, па чак и подстиче зарастање рана. А све због високе концентрације витамина Ц.

Рецепт за напитак
Састојци:два литра хладне негазиране воде;пола грејпфрута;једна поморанџа;један краставац;пар кругова сецканог ђумбира;две стабљике свеже нане.Припрема: све састојке исеците на комадиће и ставите у флашу или декантер, па прелијте водом и украсите свежом наном. Оставите да се кува преко ноћи у фрижидеру да вода упије витамине, хранљиве материје и ензиме и готови сте. У лето можете додати лед ако желите. Иначе, састав овог коктела може бити разноврстан, није га потребно стриктно пратити, али треба захтевати воду са једним од агрума.

Грејпфрут

Ово воће не само да освежава, већ се бори и против слободних радикала и помаже у решавању проблема са варењем. И опет, све захваљујући високој концентрацији витамина Ц.

Прочитајте још: Пет знакова да сте пронашли СРОДНУ ДУШУ: Психолози сагласни да су ово јасни показатељи да сте упознали љубав свог живота

Поморанџа

Осим што је овај цитрус богат витамином Ц, садржи и флавоноид нобилетин. Према студијама, ова супстанца помаже у стабилизацији тежине и нормализацији нивоа шећера у крви.

Краставац

Поред цитруса, коктелу се може додати и краставац, који има снажан ефекат чишћења. Осим тога, ово поврће се сматра најдијетнијим: садржи 95–97% воде, а самим тим и мало калорија. Краставац је такође богат витаминима Б, ПП, Ц, магнезијумом, калијумом, лако сварљивим јодом и влакнима. Све ове компоненте делују на уклањање токсина из организма, разбијају вишак холестерола на зидовима крвних судова, побољшавају цревну микрофлору и уопште благотворно утичу на функционисање целог гастроинтестиналног тракта.

Нана

Прочитајте још: Зашто дете не треба да носи јакну када је у АУТО-СЕДИШТУ? Многи греше, а може да буде опасно

Поред тога што је ова чудотворна биљка богата витаминима и влакнима, она такође пружа дуготрајан осећај ситости и на тај начин спречава настанак глади. Нутриционисти саветују уместо грицкања у облику орашастих плодова или чоколаде, тренирајте да жваћете гранчицу свеже нане, која такође освежава дах.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas