· · Коментари: 0
САВЕТ

ПРОВЕРЕНО: Уз помоћ овог трика утонућете у САН за само ДВА МИНУТА

Што би се у народу рекло, уз овај савет спаваћете "као беба".

1632145309_alarm-clock-4568283_1920.jpg
Фото: Пиксабеј

Постоје разне методе које помажу приликом успављивања, а овом методом служили су се амерички војници, како би осигурали себи довољно квалитетног сна који им је био неопходан.

Како преноси "The Sun", ова метода објашњена је у књизи "Relax and Win: Championship Performance", и за њу се тврди да има чак 96% успешности, након само неколико недеља једноставне вежбе.

Прочитајте још: Трзај у сну и реакција тела: Психолози открили шта заправо значи када сањате да ПАДАТЕ

Ова метода настала је из потреба војника који нису могли да изађу на крај са стресом, због којег нису могли да се опусте и наспавају. Стручњаци су тада ослислили једноставне вежбе дисања и замишљања слика, захваљујући којима ће се тело опустити и брже утонути у сан.

Тајна је у опуштању мишића, дисању и специфичним сликама које морате да замишљате.

Први корак је опуштање мишића лица, укључујући језик и мишиће око очију. Потом је потребно да спустите рамена онолико ниско колико иду пре него што опустите горњи и доњи део једне руке, а затим и друге.

Након тога издахните, опустите грудни кош и на крају ноге. Након десет секунди дубоке релаксације сљедећи корак је у замишљању слика које ће потпуно очистити ум.

Аутор књиге "Relax and Win" саветује да се замишља једна од ове две слике, или да се изговара једна реченица, ако немате развијену машту и ако нисте у стању да замишљате.

– Прва слика је како лежите у кануу на мирном језеру, и око вас не не налази ништа осим плавог неба.

– Друга слика је да сте заваљени у црној баршунастој мрежи у замраченој соби.

– Ако нисте визуелни тип, онда изговарајте тихо ”немој мислити, немој мислити” десет секунди.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.