· · Komentari: 0
SAVET

PROVERENO: Uz pomoć ovog trika utonućete u SAN za samo DVA MINUTA

Što bi se u narodu reklo, uz ovaj savet spavaćete "kao beba".

1632145309_alarm-clock-4568283_1920.jpg
Foto: Piksabej

Postoje razne metode koje pomažu prilikom uspavljivanja, a ovom metodom služili su se američki vojnici, kako bi osigurali sebi dovoljno kvalitetnog sna koji im je bio neophodan.

Kako prenosi "The Sun", ova metoda objašnjena je u knjizi "Relax and Win: Championship Performance", i za nju se tvrdi da ima čak 96% uspešnosti, nakon samo nekoliko nedelja jednostavne vežbe.

Pročitajte još: Trzaj u snu i reakcija tela: Psiholozi otkrili šta zapravo znači kada sanjate da PADATE

Ova metoda nastala je iz potreba vojnika koji nisu mogli da izađu na kraj sa stresom, zbog kojeg nisu mogli da se opuste i naspavaju. Stručnjaci su tada oslislili jednostavne vežbe disanja i zamišljanja slika, zahvaljujući kojima će se telo opustiti i brže utonuti u san.

Tajna je u opuštanju mišića, disanju i specifičnim slikama koje morate da zamišljate.

Prvi korak je opuštanje mišića lica, uključujući jezik i mišiće oko očiju. Potom je potrebno da spustite ramena onoliko nisko koliko idu pre nego što opustite gornji i donji deo jedne ruke, a zatim i druge.

Nakon toga izdahnite, opustite grudni koš i na kraju noge. Nakon deset sekundi duboke relaksacije sljedeći korak je u zamišljanju slika koje će potpuno očistiti um.

Autor knjige "Relax and Win" savetuje da se zamišlja jedna od ove dve slike, ili da se izgovara jedna rečenica, ako nemate razvijenu maštu i ako niste u stanju da zamišljate.

– Prva slika je kako ležite u kanuu na mirnom jezeru, i oko vas ne ne nalazi ništa osim plavog neba.

– Druga slika je da ste zavaljeni u crnoj baršunastoj mreži u zamračenoj sobi.

– Ako niste vizuelni tip, onda izgovarajte tiho ”nemoj misliti, nemoj misliti” deset sekundi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.