Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

САВЕТИ СТРУЧЊАКА: Ево како да се најлакше да се ослободите "НАСЛАГА" на стомаку

Др Мајкл Мозли, стручњак за исхрану и мршављење, објаснио је како најлакше смршати у стомаку

1646222631_stomak.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Уколико спадате у групу која мучи муку са салом на стомаку онда знате колико је тешко истопити масноће са ове регије. Чак иако сте на дијети и редовно се бвите физичком активношћу, постоји могућност да сало остане.

Прочитајте још: ИМАТЕ ПРОБЛЕМА СА ВАРЕЊЕМ: Ових пет савета вам могу доста помоћи
 

Стомак је највећи проблем
 

- Да бисте скинули сало око струка, морате да га разумете, а да бисте га разумели неопходно је да схватате како инсулин функционише. Тело прави инсулин да би регулисало ниво шећера у крви после хране. На ћелијским зидовима, инсулин отвара ‘пролаз’ за глукозу која се потом троши у мишићима или складишти у масти. У масном ткиву, инсулин спречава отпуштање масних киселина, које су извор енергије, у организам. И то је све у реду, све док инсулин функционише како треба”, рекао је он.

Токсична смеса

- Али како старимо, наши рецептори за инсулин који се налазе у ћелијским зидовима постају све мање осетљиви. Због тога, након оброка, у крви се налази више глукозе и масних киселина него иначе. Ово је токсична смеша која доводи до бројних проблема у организму, а један од њих је и гомилање масти - рекао је доктор.

- Једини начин да се отарасите досадног сала око струка је да прекинете зачарани круг наглих скокова шећера у крви. Изненађујућ број наводно дијеталних производа заправо садржи висок проценат шећера, али произвођачи смеју да их називају дијеталним зато што садрже мало масти. Бројне студије су потврдиле да када избацимо угљене хидрате који изазивају нагле скокове шећера, осећај глади постаје блажи и тада почиње мршављење. Ограничите унос хране и пића који садрже шећер, и то више од пет одсто укупне тежине производа, на само два пута недељно и придржавајте се тога - рекао је он.

Осим избацивања угљених хидрата у процесу скидања сала са стомака помоћиће и напитак од грејпа. Неколико студија је доказало да управо ова воћка најбрже топи сало.

Рецепт за напитак

шоља свежег сока од грејпа
кашичица меда
2 кашичице јабуковог сирћета
Припрема:

Помешајте све састојке и напитак одмах попијте

Обиље нутријената, витамина А и Ц, воћних шећера, као и минерала калцијума, калијума и фосфора грејп сврставају у најмоћнији цитрус за разбијање масних наслага. Ту су и флавоноиди, који имају антиоксидативан учинак, смањујући ниво слободних радикала. Повољно утиче на метаболизам, али и смањује ниво инсулина.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas