Oglas
· · Komentari: 0

SAVETI STRUČNJAKA: Evo kako da se najlakše da se oslobodite "NASLAGA" na stomaku

Dr Majkl Mozli, stručnjak za ishranu i mršavljenje, objasnio je kako najlakše smršati u stomaku

1646222631_stomak.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Ukoliko spadate u grupu koja muči muku sa salom na stomaku onda znate koliko je teško istopiti masnoće sa ove regije. Čak iako ste na dijeti i redovno se bvite fizičkom aktivnošću, postoji mogućnost da salo ostane.

Pročitajte još: IMATE PROBLEMA SA VARENJEM: Ovih pet saveta vam mogu dosta pomoći
 

Stomak je najveći problem
 

- Da biste skinuli salo oko struka, morate da ga razumete, a da biste ga razumeli neophodno je da shvatate kako insulin funkcioniše. Telo pravi insulin da bi regulisalo nivo šećera u krvi posle hrane. Na ćelijskim zidovima, insulin otvara ‘prolaz’ za glukozu koja se potom troši u mišićima ili skladišti u masti. U masnom tkivu, insulin sprečava otpuštanje masnih kiselina, koje su izvor energije, u organizam. I to je sve u redu, sve dok insulin funkcioniše kako treba”, rekao je on.

Toksična smesa

- Ali kako starimo, naši receptori za insulin koji se nalaze u ćelijskim zidovima postaju sve manje osetljivi. Zbog toga, nakon obroka, u krvi se nalazi više glukoze i masnih kiselina nego inače. Ovo je toksična smeša koja dovodi do brojnih problema u organizmu, a jedan od njih je i gomilanje masti - rekao je doktor.

- Jedini način da se otarasite dosadnog sala oko struka je da prekinete začarani krug naglih skokova šećera u krvi. Iznenađujuć broj navodno dijetalnih proizvoda zapravo sadrži visok procenat šećera, ali proizvođači smeju da ih nazivaju dijetalnim zato što sadrže malo masti. Brojne studije su potvrdile da kada izbacimo ugljene hidrate koji izazivaju nagle skokove šećera, osećaj gladi postaje blaži i tada počinje mršavljenje. Ograničite unos hrane i pića koji sadrže šećer, i to više od pet odsto ukupne težine proizvoda, na samo dva puta nedeljno i pridržavajte se toga - rekao je on.

Osim izbacivanja ugljenih hidrata u procesu skidanja sala sa stomaka pomoćiće i napitak od grejpa. Nekoliko studija je dokazalo da upravo ova voćka najbrže topi salo.

Recept za napitak

šolja svežeg soka od grejpa
kašičica meda
2 kašičice jabukovog sirćeta
Priprema:

Pomešajte sve sastojke i napitak odmah popijte

Obilje nutrijenata, vitamina A i C, voćnih šećera, kao i minerala kalcijuma, kalijuma i fosfora grejp svrstavaju u najmoćniji citrus za razbijanje masnih naslaga. Tu su i flavonoidi, koji imaju antioksidativan učinak, smanjujući nivo slobodnih radikala. Povoljno utiče na metabolizam, ali i smanjuje nivo insulina.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas