Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Седам наизглед безазлених навика које могу убрзати старење: Могу нашкодити и кожи

Навике које нису пријатељ здравља и лепе коже, а које сви практикујемо

1676623630_shutterstock_1941572668.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Свакодневно се мажемо кремама, одлазимо на козметичке третмане, али кожа лица и деколтеа нам ипак не изгледа онако како бисмо желели. Стручњаци упозоравају на неке навике које нас чине старијима, а притом се не ради о недовољној количини сна или нездравој исхрани којој не може да одолимо. Ако желимо да што дуже задржимо свеж изглед, онда је време да се решиимо ових свакодневних навика.

Спавајте на стомаку или на боку

Испоставило се да наш омиљени положај за спавање може утицати на изглед. Ако имате више од 25 година, покушајте да се навикнете да спавате на леђима. Многи људи примећују наборано лице ујутро након чврстог сна на стомаку или на боку. Таква "лепота" се појављује због успорених процеса регенерације и обнављања ћелија. Мање колагена значи мање чврстоће. 

Грицкање усана

Ако сте на састанку и покушавате да заведете мушкарца који вам се допада, повремено грицкање усана може се приписати флертовању. Али што је најважније, не претерујте. Али у свакодневном животу то није пожељно радити. Запамтите да су ране које на настају на тај начин, не само ружне, већ и болне.

Подупирање лица руком

Многи од нас воле да подупиру браду или образ руком током досадних састанака или испред рачунара. Али чинити то сваки дан је штетно. Навика да се ослањате на руку штети лепоту, јер се ваша пођезнична кост постепено помера, блокирајући циркулацију крви. Тако се појављује подбрадак, који се тешко скида.

Стално додиривање лица

Стално додиривање лица само квари кожу. Чешкање носа или образа, масирање слепоочнице од умора, или, још горе, додиривање капака након куцања по тастатури... Тако једноставним радњама доносимо много микроба кожи. Онда не треба да будемо изненађени када добијемо акне.

Пијење пића на сламчицу

У неким ситуацијама је неопходна сламчица: на пример, помоћи ће да се не упрљамо ако пијете у покрету. Али боље је да нам то не постане навика. Када користимо сламчицу скупљамо усне. То изазива појаву прераних бора око уста, а посебно на самим уснама.

Страст према жвакаћим гумама

Дах можемо освежити и на друге начине. Жвакаћа гума изазива производњу желудачног сока, јер рефлекси у телу говоре следеће: "Храна стиже, спремите се за варење“. Али нема хране, мозак се осећа насамареним, а стомак се мучио због  киселине. Још један недостатак је појава бора у угловима уста због активних израза лица у процесу.

Огорченост и љутња на друге

Изненађујуће, навика да будемо увређени може утицати на наш изглед. Испоставило се да то што се осећамо негативно изазива појаву дубоких бора и асиметрије црта лица. Намрштене обре, колутање очима, а због повећаног нивоа норадреналина и кортизола током иритације или љутње, кожа може почети да се љушти и да црвени.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas