· · Коментари: 0
сан

У ово време треба ићи на спавање ако желимо да будемо здрави и одморни!

Период најдубљег и најмирнијег дела сна.

1609232145_Depositphotos_224183406_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Стручњаци тврде да је време одласка на спавање јако важно, као што је важна и дужина спавања. Истичу да би најбоље било да у кревету будемо до 22 часа.

Рани одлазак на спавање има много позитивних утицаја на психичко и физичко здравље.

Одмор

Најдубљи и најмирнији део нашег сна је између 22 сата и 2 ујутру. Ако заспимо у то време то ћемо најбоље да искористимо.

Прочитајте још: ТРИ САВЕТА нутриционисте за јачање имунитета током пандемије КОРОНА ВИРУСА

Тело се враћа у форму

Ово је посебно важно за оне који су много физички акотивни. Време спавања је неопходно како би се наше тело одморило и било спремно за нове активности.

Смањује се стрес

Недовољно спавања ставра високе количине кортизола, хормона стреса. То сви можемо да потврдимо, када смо неиспавани нервозни смо и немамо много елана за рад.

Прочитајте још: Лекари открили: МИГРЕНЕ изазива недодстатак једног витамина!

Емоције

Истраживања показују да су људи који спавају довољно срећњи. Када немамо довољно дубоког сна, наше емоције могу бити нестабилније јер их је теже контролирати. Оно што је важно јесте да ранији одлазак на спавање значи и раније буђење, тако ћемо ухватити више дневног светла, а то значајно утиче на расположење.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.