Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Уколико имате слабе и ломљиве НОКТЕ послушајте следећи савет: Доктори откривају како их можете опоравити

Придржавајте се ових инструкција и брзо ћете приметити разлику

1660055909_Foto-Pixabay-Pexels.jpg
Фото: Пиxабаy, Пеxелс
Oglas

Уколико вас мучи проблем слабих и кртих ноктију, требало би да поведете више рачуна о исхрани и уносу одређених нутријената. Битно је да пијете довољно воде и једете доста протеина, воћа и поврћа. Када је реч о витаминима и минералима који су нарочито значајни за лепе и јаке нокте, то су најпре витамини Б-комплекса (нарочито биотин), затим гвожђе, калцијум, цинк и селен.

Такође, да бисте спречили листање ноктију и да би они брже расли, редовно наносите хидратантну крему како бисте избегли исушивање ноктију и коже око њих. Ово је нарочито важно ако су вам нокти дуго у води, било ако је то зато што се бавите воденим спортовима, ако стално квасите руке због кућних послова или једноставно често перете руке. Потрудите се да увек пешкиром добро обришете руке, а када је могуће, заштитите кожу руку гуменим рукавицама.

Прочитајте још: Ако желите да се расхладите попијте ЧАЈ: Ово су разлози зашто би требало да пијете топле напитке лети

Негујте кожу око ноктију биљним уљима и током наношења увек лагано измасирајте предео око нокта - на тај начин ћете подстаћи циркулацију услед чега ће нокти бити здравији и брже ће расти.

Избегавајте употребу јаких средстава за уклањање лака с ноктију, и увек после скидања лака добро оперите и обришите руке и нанесите хранљиву крему за негу.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas