· · Komentari: 0

Ukoliko imate slabe i lomljive NOKTE poslušajte sledeći savet: Doktori otkrivaju kako ih možete oporaviti

Pridržavajte se ovih instrukcija i brzo ćete primetiti razliku

1660055909_Foto-Pixabay-Pexels.jpg
Foto: Pixabay, Pexels

Ukoliko vas muči problem slabih i krtih noktiju, trebalo bi da povedete više računa o ishrani i unosu određenih nutrijenata. Bitno je da pijete dovoljno vode i jedete dosta proteina, voća i povrća. Kada je reč o vitaminima i mineralima koji su naročito značajni za lepe i jake nokte, to su najpre vitamini B-kompleksa (naročito biotin), zatim gvožđe, kalcijum, cink i selen.

Takođe, da biste sprečili listanje noktiju i da bi oni brže rasli, redovno nanosite hidratantnu kremu kako biste izbegli isušivanje noktiju i kože oko njih. Ovo je naročito važno ako su vam nokti dugo u vodi, bilo ako je to zato što se bavite vodenim sportovima, ako stalno kvasite ruke zbog kućnih poslova ili jednostavno često perete ruke. Potrudite se da uvek peškirom dobro obrišete ruke, a kada je moguće, zaštitite kožu ruku gumenim rukavicama.

Pročitajte još: Ako želite da se rashladite popijte ČAJ: Ovo su razlozi zašto bi trebalo da pijete tople napitke leti

Negujte kožu oko noktiju biljnim uljima i tokom nanošenja uvek lagano izmasirajte predeo oko nokta - na taj način ćete podstaći cirkulaciju usled čega će nokti biti zdraviji i brže će rasti.

Izbegavajte upotrebu jakih sredstava za uklanjanje laka s noktiju, i uvek posle skidanja laka dobro operite i obrišite ruke i nanesite hranljivu kremu za negu.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.