· · Коментари: 0
здравље/савети

Ваше лице може постати АСИМЕТРИЧНО током година: Спречите асиметрију лица на природан начин (ФОТО)

Симетрично лице је идеал и доказ лепоте, али током старења оно се може деформисати

1654519760_be1a96e9c1f0730b09c9068026a07980.jpg
Фото: Пинтерест

Многи људи не знају, али што смо старији то се наше лице све више деформише и одступа од првобитног изгледа. Повреде, изрази лица, као и начин живота могу да не утичу пођеднако на обе стране лица. Такође, уобичајно је да једна страна лица стари мало брже од друге. Постоји неколико савета који вам могу помоћи да спречите асиметрију. 

Прочитајте још: Одрадите детокс лица и спремни дочекајте лето: Испоштујте ове савете за блиставу и здраву кожу

Доктори нам препуручују сан од 8 сати. Ако се придржавате тога, ви ћете онда провести трећину живота спавајући. Одређени положаји у којима спавате могу допринети асиметрији. Рецимо, ако спавање на стомаку може бити узрок ове појаве. Најбоље би било да спавате на леђима држећи главу усправно, окренуту ка плафону. Уколико је овај положај превише неудобан за вас купите свилене јастучнице. Оне смањују трење, тако да ће мање оштетити кожу на једној страни лица. Ово исто важи и ако спавате на боку.

Јога за лице такође допринуси смањењу асиметрије. Ради се о масажама лица које опуштају мишиће који су преоптерећени, а стимулише оне који су недовољно искоришћени. На тај начин уједначавају лице. Јога за лице доприноси спречавању појаве бора. Међутим, морате бити јако упорни да бисте видели резултате. Препоручује се да сваки дан одвојите 30 минута за јогу за лице. 

Фото: Пинтерест

Превелика изложеност коже лица сунцу може да доведе до многих нежељених ефеката као што су боре, губитак еластичности коже, старачке пеге, неравномеран тен и асиметрија. Такође, возачи који проводе много времена за воланом због сунца имају већа оштећена лица на страни која је окренута ка прозору. Кључно решење је да наносите крему за заштиту од сунца сваки дан. Избегавајте изложеност сунцу у касним јутарњим и раним по подневним часовима. 

Симетрија лица се повезује са здравим генима и лепотом. Ако желите да је задржите покушајте да се придржавате ових савета да бисте спречили превремену појаву асиметрије лица. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.