Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Здравље је на првом месту: Све благодети витамина које свакодневно треба уносити у организам

Витамин Е је добар за хидратацију коже, витамин Ц смањује хиперпигментацију и стимулише синтезу колагена и еластина...

1655627299_raimond-klavins-n-7HTOiJPso-unsplash.jpg
Пхото: Унспласх
Oglas

Уопштено, витамини су веома важни за здравље и изглед коже и због тога би их требало укључити у дневну рутину неге.

Иако се о њему недовољно говори, и витамин Ф има бројне предности за негу коже. Заправо, није реч о традиционалном витамину већ о термину за две есенцијалне месне киселине, алфа линолеинску и линолну која припада породици омега 6-масних киселина. Овај невероватан састојак за негу поправља и одржава мембрану коже и делује антиинфламаторно. Има га у уљима као што су она од шипка, сунцокрета, аргана, маслина, кикирикија, ланених и чија семенки, што значи да лако можете да га уведете у исхрану и препарате за негу коже.

Пхото: Унспласх

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији(ФОТО)

Ове есенцијалне киселине су кључне за одржавање и функцију здравих и неоштећених липидних баријера. Када постоји дефицит витамина Ф кожа постаје сува, црвена, упаљена, осетљива и самим тим склонија екцемима и акнама. Али, када га укључите у негу, биће оптимално хидрирана, еластична и заштићена од спољашњих стресора, па тако и прераног старења.

Предности витамина Ф, осим тога што спречава инфекције коже и убрзава њену природну регенерацију, су и:

  • храни и влажи кожу;
  • помаже у одржавању здраве косе и ноктију;
  • умирује упале;
  • спречава појаву акни; омогућава себуму да лакше изађе из пора, чиме су њихово зачепљење, а самим тим и појава бубуљица, сведени на минимум;
  • Ублажава инфекције и иритације;
  • чини кожу јаком, меком и глатком.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas