Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КВАЛИТЕТАН ЖИВОТ

Живите ЖИВОТ БЕЗ СТРЕСА помоћу ових 10 савета злата вредних

Данашњи ужурбан живот гомила стрес са којим није лако носити се, а стрес негативно утиче на наше здравље.

1600256556_Depositphotos_11003514_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Али, постоје људи који имају гомилу обавеза, стално су у некој акцији и вечито растрзани између посла и породице, али ипак све постижу не дозвољавајући стресу да им ремети живот. Како је то могуће? Могуће је! Битна је организација.

Имају помоћ

Како полази за руком мами са троје деце да све стигне, а ради као тв водитељка? Како успева брачном пару с троје деце да обоје раде пуно радно време? Једно је сигурно, они имају помоћ око чувања деце.

Довољно спавају, здраво се хране и вежбају

Како бисмо се изборили са свим стресним ситуацијама које нам намеће брзи ритам живота, неопходан нам је квалитетан сан и минимално 6 до 8 сати. Такође, битан је здрав доручак који ће вас заситити, те јутарње вежбање као део рутине.

Прочитајте још: Витамин Е је као ГРОМОБРАН: Брани ћелије од вируса, а уносите га из ОВИХ намирница

Фото: Депозит

Воде рачуна о свом емоционалном здрављу

Брига о менталном и емоционалном здрављу је битна колико и брига о физичком здрављу. Потребна је способност решавања сукоба, као и комуникација која је кључ успешних веза и бракова и породичних односа.

Људи који се лако носе са стресом су добро организовани, спремни на компромисе и лако се договарају. Уколико се не слажете добро са партнером, немојте се устручавати да одете на разговор код психотерапеута како бисте видели шта вам смета и шта треба предузети.

Избегавају драму

Људи који су отпорни на стрес избегавају трачеве и драму. Они су усредсређени на свој живот, обавезе и породицу. Не замарају се небитним информацијама, трачевима и веома су продуктивни.

Прочитајте још: Обратите пажњу: Ових 5 знакова указују на то да ПИЈЕТЕ ПРЕМАЛО ВОДЕ

Фото: Депозит

Имају одабране пријатеље на друштвеним мрежама

Они су активни на друштвеним мрежама, али имају поуздан круг људи, те не додају и не прихватају непознате људе. Увек знају коме се могу обратити за помоћ. Такође, воде рачуна да не износе превише приватан живот на друштвене мреже, те своју интиму чувају.

Знају како да напуне батерије

Они тачно знају како да се напуне енергијом уколико им у датом тренутку недостаје. Знају кад им је потребан одмор, а кад излазак са пријатељима или боравак у природи.

Уметници су и спортисти

Особе које се баве спортом или уметношћу су углавном продуктивније, срећније и испуњеније. Они се усредсреде на свој циљ, те се због тога мање стресирају. Воде активан и здрав начин живота, а то смањује стрес и тескобу.

Прочитајте још: Пијете АЛКОХОЛ и лекове, а не размишљате КАКО мењају МУШКО ТЕЛО

Фото: Депозит

Када су болесни остају код куће и не форсирају се

Најефикаснији људи остају код куће када се разболе. Они знају да одмор помаже да се победи прехлада или грип. Истовремено, брину о људима из свог окружења, како се и они не би разболели. Они знају колико им је важно здравље и добро се брину о њему.

Избегавају анализу

Када имају неки проблем,процењују решење и крећу у акцију решавања проблема. Не праве велике анализе и не задржавају се предуго на проблему, већ тачно знају најбрже и најефикасније методе.

Прочитајте још: Ако имате проблеме са ЗГЛОБОВИМА ово су могућа РЕШЕЊА

Насмејани су, добро се забављају и уживају у животу

Имају добро организован и испуњен живот . Они који раде са мало стреса разликују шта могу да контролишу од онога шта не могу. Кашњење авиона, аутобуса, те јако невреме никако их не узнемирава.

Они препознају да се ове ствари могу догодити, а ако желе да их избегну они ће једноставно радити од куће или ће одложити пут. Они воде рачуна о животу који су изградили, ценећи оно што имају.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas